Rabolni vitte a munkásait egy brigádvezető Dunakeszin. A Dunakeszi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a három férfit – írja a 24.hu.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője a portál kérdésére elmondta, hogy a két alkalmazott beismerte, a főnökük viszont tagadta a bűnösségét. Az alkalmazottakra öt-öt év, utóbbira pedig hat év fegyházbüntetést kértek.

A vádirat szerint a főnök 2021-ben rávette a két beosztottját arra, hogy rabolják ki az egyik Dunakeszin található dohányboltot. Éjszaka a trafik közelében kitette őket az autóból azzal, hogy megvárja őket.

A két elkövető hajnali háromnegyed három körüli időben ment be a dohányboltba, ahol energiaitalt vásárolva felmérték a terepet. Maszkot és kapucnit viseltek, ami a pandémiás helyzet miatt nem volt gyanús senkinek.

Fél négy körül visszatértek a boltba, és ismét két energiaitalt kértek az eladótól. Egyikük egy ezrest is kitett a pultra. Amikor az eladó a pénzért nyúlt, akkor a hozzá közelebb álló férfi megragadta a karját, és maga felé kezdte húzni az eladót, miközben a kassza tartalmát követelte.

A dolgozó azonban a szabad kezével még meg tudta nyomni a pánikgombot. Miután az elkövetők észrevették a riasztást, elmenekültek a helyszínről. Az ügyészség letöltendőt kért a hoppon maradt trióra.

A dohányboltosoknak nincs könnyű dolga. Korábban azzal fenyegettek meg egy dunakeszi trafikost, hogy lelövik és agyonszurkálják, ám a támadó emberére akadt az eladóban. Erről az esetről itt írtunk korábban.

Előző cikkHosszabb nyitvatartás, polgárőrség, megnyitott alagligeti elkerülő – Így készül Dunakeszi a halottak napjára
Következő cikkElképesztő időutazás – 1956-os képek Dunakesziről