Korábban írtunk arról, hogy a Fóti út – Határ út – Repülőtéri út csomópont forgalmának enyhítésére és az Alagliget lakóparkban élők helyzetének könnyítésére épül az Alagligeti elkerülő út. A környéken élőknek úgy tűnik, már készen van, sőt, a Dunakeszi Feszt hétvégéjére a Magyar Közúttal egyeztetve ideiglenesen megnyitotta az önkormányzat az utat, most mégsem lehet használni. Hogy mire kell még várni, arról Szabó Zsolt városi főmérnököt kérdeztük.

A szerencsésebbek már kipróbálhatták a Dunakeszi Feszt alatt az új elkerülő utat, de csak ideiglenesen. Mikortól lesz végleg használható az út?

Az útpályaszerkezet, a vízelvezetés, a gyalogátkelő helyek felfestése, a közvilágítás kiépítése megtörtént. A műszaki átadás-átvételi eljárás megkezdődött, azonban az M2 autóúthoz csatlakozó útbaigazító táblák jóváhagyása elhúzódott, így a forgalomba helyezési eljárás még nem kezdődhetett el. Utóbbi átfutási idejére tekintettel mindenszentekre ismét azon leszünk, hogy ideiglenesen meg tudjuk nyitni. A forgalom számára véglegesen a sikeres forgalomba helyezési eljárást követően kerül megnyitásra.

Előző cikkEurópa legnagyobb Halloween fesztiválját rendezik meg Kisvárdán
Következő cikkÁrak, vizsgálat, további intézkedések – Döntött a testület a közétkeztetésről