Ahogy azt korábban írtuk, Dióssi Csaba polgármester a közétkeztetésben tapasztalt áremelés miatt október 17-e reggelre rendkívüli testületi ülést hívott össze, és teljes körű kivizsgálást rendelt el. Az ülésen az árakról és a további intézkedésekről is döntöttek, mutatjuk a részleteket.

A testületi ülésen a képviselők egyhangúan fogadták el a polgármester javaslatát, miszerint visszavonják a közétkeztetésben november 1-jén életbe lépő áremelést, a vizsgálat idejére a különbözetet pedig havonta átvállalja az önkormányzat.

Úgy tűnik, Nagy Attila (Jobbik) képviselő nem végezte jól a munkáját, hiszen eddig tanácsnoki szinten hozzá tartozott a közétkeztetés területe. Bilinszky Ferenc (MSZP) képviselő, a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnöke ennek hangot is adott, ugyanis javaslatára a testület arról is döntött, hogy megszünteti Nagy Attila (Jobbik) közétkeztetési tanácsnok megbízását, és az ügy fontossága miatt polgármesteri szintre emeli a közétkeztetés koordinálását. Külön érdekesség, hogy ezzel Nagy Attila sem vitatkozott, hiszen ő is megszavazta a döntést. Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy nem tudta megfelelően kezelni a feladatot.

Nagy Attila önkormányzati képviselő (Jobbik), közétkeztetésért felelős tanácsnok

Megvizsgálva a tanácsnoki feladatkört, kirajzolódik, hogy Nagy Attila érdemben nem sokat tett a közétkeztetésben, annak ellenére, hogy kifejezetten erre a feladatra lett megbízva. Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatában olvasható, hogy közétkeztetésért felelős tanácsnokként az alábbi feladatokat kellett volna ellátnia:

Figyelemmel kíséri a város közoktatási és szociális intézményeiben a közétkeztetést. Ennek keretében:

  • ellenőrzi a közétkeztetési alapanyagok minőségét, továbbá azt, hogy az étrendet az étkezésben résztvevők összetételének és életkorának megfelelő táplálkozás-élettani szükségletekhez igazították-e,
  • a szülők részére a bölcsődékben és a köznevelési intézményekben kóstoltatást szervez,
  • felmérést készít a megyei jogú városokban működő közétkeztetésről, annak költségeiről, minőségéről,
  • fogadja és kivizsgálja a közétkeztetéssel kapcsolatos közérdekű bejelentéseket, panaszokat, amelynek eredményéről beszámol a képviselő-testületnek,
  • javaslatot fogalmaz meg a közétkeztetéssel kapcsolatos önkormányzati kötelezettséggel kapcsolatban.”

Tekintettel arra, hogy Nagy Attila jobbikos képviselő egyik pontnak sem tett eleget, a testület elvette tőle a feladatkört.

További intézkedésekről is döntött a testület

A képviselők a fentiek mellett úgy határoztak, hogy a szülőket és a szakértőket bevonva egy jól dokumentálható kóstolási rendszert vezetnek be. Ilyen egyébként Nagy Attila tanácsnoksága előtt már működött Dunakeszin. Emellett arról is döntött a testület, hogy a Dunakeszi App applikáció fejlesztésével lehetőséget biztosítanak a szülői vélemények megjelenésére.

A DÓHSZK étkezési csoportja az alábbi kéréssel fordul a szülők felé:

Kedves Szülők! Értesítjük Önöket, hogy Dunakeszi Város Polgármestere felülvizsgálatot, és ehhez kapcsolódóan…

Közzétette: Dóhszk, Étkezési csoport – 2023. október 16., hétfő

Interjút kértünk Dióssi Csaba polgármestertől, amint visszajelez számunkra, tájékoztatjuk olvasóinkat a részletekről.

Előző cikkMikor lesz végleg használható az Alagligeti elkerülő út?
Következő cikkA szülők is megleshették az épülő diáknegyedet