A Fóti út-Határ út csomópont forgalmának enyhítésére és az Alagliget lakóparkban élők helyzetének könnyítésére épül az Alagligeti elkerülő út.

Hétfőn a munkaterület átadásával indul az Alagligeti elkerülő út építése, amelynek célja, hogy a Repülőtéri út forgalmát enyhítse – olvasható a város honlapján. A beruházás az Alagliget lakóparkban élők mindennapjait is megkönnyíti majd.

Az Alagliget lakóparkhoz közel az elmúlt években általános iskola, bölcsőde és óvoda is épült. Ezek az intézmények a város más részein élőknek is mindennapi célállomásnak számítanak, amely több száz autót jelent a reggeli és délután csúcsforgalmi időszakban. A forgalom annyira leterheli a Fóti út–Határ út csomópontot, hogy rendszeresen dugók alakulnak ki, és a buszjáratok késését is eredményezi. A probléma megoldására az önkormányzat az Alagligeti elkerülő út megépítését dolgozta ki. Ezzel az intézményeket és az M2-es autóutat elérni kívánó autósok új haladási lehetőséget kapnak.

A terület korábban is útként funkcionált, de az M2-es autóút építésekor megszűnt, és benőtte a növényzet. Jelen beruházással az önkormányzat átalakítja a régi út nyomvonalának utolsó szakaszát, és beköti az M2-es autóútról levezető körforgalomba. Az út kitisztítása már elkezdődött, és a tervek szerint 4 hónapon belül az elkerülő szakasz is átadásra kerül. A terület mellett egyébként nagynyomású gázvezeték húzódik a föld alatt, ezért itt a fásítás biztonsági okokból nem engedélyezett. Az út a gázvezeték védőtávolsága mellett épül.

A munkálatok befejeztével a temetők között az átjárás a korábbiakhoz hasonlóan biztosított lesz, és a régi temetőnél a parkolás is zavartalanul lehetséges.

Előző cikkTeljes útzár a 2-esen, tombol a szélvihar
Következő cikkEgy dunakeszi olvasónk is látta a tömegszerencsétlenséget