„Az egyesült államokbeli Phoenixben brutálisan meggyilkolták a magyar sztárpszichológus, prof. dr. Bagdy Emőke fiát” – tudta meg a Blikk. Az arizonai helyi sajtóban futótűzként terjedt a hír, hogy október 21-én halálra késeltek egy 53 éves férfit, Császár Zsoltot.

„Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra” – erősítette meg a szörnyű hírt a klinikai szakpszichológus.

Az amerikai lapok az elkövető, a 18 éves Yaaliyah Ezekiel Jackson vallomását is idézik, amelyben azt állítja, hogy a nővére lakásán vendégeskedett Zsolt, és egy összeszólalkozás után, önvédelemből szúrta meg többször áldozatát.

A gyilkos: Yaaliyah Jackson-Maricopa / Fotó: County Sheriff’s Office

Bagdy Emőke nem ért ezzel egyet. „A lányom, Zsolt ikertestvére és a vejem kint van Arizonában, még nagy erőkkel zajlik a nyomozás. Az amerikai jogok szerint az áldozat hozzátartozói minden dokumentumot, hanganyagot megismerhetnek (…). Ezért biztos forrásból mondhatom, semmi nem igaz abból, amit a sajtó leírt”

Elmondása szerint a fiát, aki teológus volt, egy rendezvényre hívták, de tőrbe csalták. „Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont stb. “

Fia nem ismerte a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra.

“Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es, jóságos kis ember” – nyilatkozta a lapnak a pszichológus, és kérte a jóérzésű embereket, hogy ne zaklassák a családját a jövőben médiahírekkel és felesleges levelekkel.

Főkép: Facebook

Előző cikkLezárások lesznek az M0-M2 csomópontban
Következő cikkHosszabb nyitvatartás, polgárőrség, megnyitott alagligeti elkerülő – Így készül Dunakeszi a halottak napjára