Sipos Dávid alpolgármestert kérdeztük, milyen rendezvények várhatóak az idei évben. Megtudtuk, hogy Dunakeszire jön a Halott Pénz és az Ismerős arcok, és azt is, hogy egy borsétánnyal is készülnek a nyáron. De haladjunk sorban.

A következő nagy rendezvényünk a Dunakeszi Mindmegeszi lesz. A vártnál jóval nagyobb az érdeklődés, ezért üzenjük a lakosságnak, hogy aki kedvet kapott, még mindig jelentkezhet csapatával” – kezdte az alpolgármester. A rendezvényről, amely a régi idők böllérfesztivál hangulatát hozza el a városba, több beharangozót is írtunk már, a részletekért kattintson ide.

Milyen eseményeket terveznek tavaszra?

Tavaly kipróbáltuk, hogy a Dunakeszi viadalt családi nappá bővítjük. A visszajelzések és a nagy érdeklődés arra sarkallt minket, hogy ezt idén is ilyen formában szervezzük meg március 12-én. Május 1-jén lesz a jól megszokott majális, itt az Ismerős Arcok zenekar lesz az egyik fellépő. Régóta kaptunk kéréseket, hogy hívjuk el őket, most ezt sikerült megvalósítani. Május utolsó hétvégéjén, pontosan május 28-án gyereknappal készülünk. Ismét több meglepetés és különlegesség lesz, mint például az óriás munkagépek, amelyek tavaly is nagy sikert arattak a gyermekek körében.

Halász Judit-koncert a városi gyereknapon

Milyen újdonságot terveznek az idén?

Idén először szervezzük meg a Duna-parton a borsétányt, ahol kellemes környezetben borkóstolóval és kellemes zenével kapcsolódhatnak ki a dunakesziek. Ez terveink szerint június 9-11. között lesz. Illetve maga a rendezvény nem újdonság, de az idei augusztus 20-ára nagy dobással készülünk. Részleteket még nem árulhatok el, de javaslom mindenkinek, hogy már most vésse be a naptárába ezt a dátumot, nem fogják megbánni.

Jazzfesztivál is lesz?

Igen, a Jam Jazz fesztivál július 15-16. között lesz a főtéren, itt a megszokott módon swing- és könnyedebb jazzelőadások várhatóak.

Ha már az augusztus 20-ával kapcsolatban titkolóznak, megtudhatjuk, kik lesznek idén a Dunakeszi Feszt fellépői?

Annyit elárulhatok, hogy rengeteg lakótársunk kérésének megfelelően fellép majd a Halott Pénz is, de rajtuk kívül is erős lesz a felhozatal.

Mikor lesz idén a Dunakeszi Feszt? Csak hogy ezt is be tudják írni olvasóink a naptárba….

Szeptember 8-10. között.

Előző cikkKönyvajánló dunakeszi vezetőknek
Következő cikkDunakeszi-Gyártelep a legforgalmasabb vasúti megálló