A profik kérték, és a szervezők teljesítik. Idén 10 kilométeres futás is szerepel majd a Futakeszin a megszokott ovis táv, és a 2,5 és 5 km mellett.

Futakszi

Nem a klasszikus profi atlétákra gondoltunk akkor, amikor idén meghirdettük a 10 kilométeres távot, hanem azokra, akik amatőrként, de rendszeresen futnak – mondta a Postnak Seltenreich József. Az ifjúsági- és sporttanácsnok egyértelműsítette, a Futakeszi nincs benne az atlétikai szövetség versenynaptárában, így valódi profik valószínűleg nem indulnak majd.

A terepversenyt április 1-jén rendezik a repülőtér területén. Egy kör 2,5 km lesz és egyszerre indulnak majd a versenyzők. Mindegy, hogy ki hol áll majd a startnál, mert chipes rendszerben mérik majd a futók teljesítményét. Azaz nem kell tülekedni a rajtnál. Ha érmeket nem is, de támogatói díjakat adnak majd amelyeket a következő egy hónapban gyűjtenek majd össze.

Futakszi1

 

A politikus fontosnak tartotta kiemelni, hogy április 1-jén lesz a város 40 éves és ennek tiszteletére is lehet majd futni. Amúgy kb. 1000 emberre számítanak. Nevezni mától, azaz március 1-től lehet.