Emlékezzünk együtt 1956 áldozatira egy megrázó erejű filmmel. Az előadás ingyenesen megtekinthető március 1-én, a VOKE József Attila Művelődési Központban.

nincs_kegyelem-page-001

Nincs kegyelem – ezzel a címmel látható az a dokumentarista fikciós elemekből építkező film, mely a kommunista diktatúrák áldozatainak állít emléket. A szerepekre olyan nagy neveket sikerült megnyerniük az alkotóknak, mint Törőcsik Mari, Kubik Anna, Ráckevei Anna, Györgyi Anna, Gáspár Tibor, Szakács Tibor és még számtalan méltán népszerű színész.

A sodró erejű dráma egy történelmi tényre épül: 1956. december 8-án délelőtt pufajkások és szovjet katonák perceken keresztül, válogatás nélkül lőtték az előző éjszaka elhurcolt munkások kiszabadítására összegyűlt fegyvertelen tömeget és az egyszerű járókelőket a nógrádi megyeszékhely központjában. A halálos áldozatok számáról máig nincs pontos adat, 47-131 közé teszik őket, a legfiatalabb 10 éves volt.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=AZLfICOyTIE[/youtube]

A két órás vetítés 2017. március 1. szerdán, 19:00 órától kezdődik a VOKE József Attila Művelődési Központban. A jegyek ingyenesen, korlátozott számban átvehetőek ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban, vagy a Művelődési Központ jegyirodájában.

Előző cikkA művészetkedvelő dunakeszi cukrászda is versenybe szállt
Következő cikkFutakeszi, most már 10 kilométeren