Egy 40 éves férfi tavaly nyáron, egy fővárosi strandon, a Dagályon részegen ugrált a medencébe, amiért egy másik fürdőző férfi rászólt. A vádlott emiatt indulatos lett, először a férfira támadt, később pedig a férfi barátnőjét, majd a testvérét is többször megütötte.

A vádirat szerint a férfi tavaly augusztus 22-én, egy XIII. kerületi strandon, a videó alapján a Dagályon, ittasan ugrált a medence széléről a vízbe, a többi fürdőző közé. Szólt az úszómester, semmi, szóltak a fürdőzők, ekkor azokat kezdte fenyegetni.

Amikor a vádlott meglátta, hogy egy férfi a történtek miatt az úszómesterrel és a biztonsági őrrel tér vissza a medencéhez, ismét kiabálni kezdett vele, majd indulatosan, ismét megpróbálta többször megütni őt, a férfinak azonban sikerült kitérnie az ütések elől, így nem sérült meg.

Ekkor a férfi barátnője a vádlott elé lépett azzal, hogy ne bántsa a párját, amire vádlott a nőt is megtámadta, két alkalommal, ököllel arcon ütötte. A bántalmazás következtében a nő az orrtájéknál zúzódásos sérülést szenvedett.

Ezt látva, az először megtámadott férfi testvére is közbelépett, a szóváltás után dulakodás alakult ki közöttük, amelynek során a vádlott nagy erővel, több alkalommal, ököllel megütötte a férfit az arcán. A bántalmazás miatt a férfi orrcsont-, valamint arccsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben – büntetővégzéssel – börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Előző cikkDunakeszi is bekerülhet a hatalmas szívbe
Következő cikkLehet, hogy túlságosan is ittas volt a Gödnél vízbe fulladt lány