Tavaly a tél beálltáig több szakaszon is megújultak a járdák, és akkor azt ígérték, hogy amint az időjárás engedi, folytatódik a városi járdaépítési program. Mutatjuk, hol vannak a legújabb járdák, és hol várható a közeljövőben újabb felújítás. Közben más fejlesztésekre is rákérdeztünk.

A Fillér köz igaz, hogy nem kifejezetten járda, de gyalogosan is sokan használják. Seltenreich József önkormányzati képviselő szerint ez a fejlesztés kalsszikus példája volt annak, amikor menet közben előjönnek ugyan új problémák is, de az ott lakókkal való folyamatos egyeztetésnek és a kivitelezői rugalmasságnak köszönhetően sikerült több mindenre is megoldást találni. A lakótelepen egyébként nemrég egy parkoló is elkészült, és a képviselő szerint jelenleg egyeztetés alatt van egy nagyobb lélegzetvételű projekt is, de erről csak később szeretne nyilatkozni.

A Fillér köz is megújult, így már nem a tócsákat kerülgetve közlekednek az ott élők

Utolsó simításokat végzik a Vasút utcában, ahol Szabó József szerint a lakók kérése a vonathoz, a Vasút utcai irodaházhoz való közlekedés is indokolta a felújítást. “Mielőtt bárki aggódna, hogy egy részen hiányzik a sövény, fontos megjegyezni, hogy az egyik lakó kérte, hogy a régi sövény helyett szeretne újat telepíteni, és ha már úgyis ott vannak a munkagépek, segítsünk neki kivenni a régit. Tóth Eszter főkertész asszonnyal egyeztetve kiemelték a régi sort, és hamarosan új kerül a helyére.

Bevált gyakorlatunk, hogy nincs fejlesztés Dunakeszin zöldterület-fejlesztés nélkül, tesszük mindezt a valós lakossági igényekkel összehangolva.”

– hangsúlyozta a képviselő. Korábbi években a Vasút utca állomás felé vezető szakaszát építették ki, ezzel a záró ütemmel pedig teljes lett az utca akadálymentes járdája.

👷🏻‍♂️KÉSZÜL A VASÚT UTCAI JÁRDA 🔹Bizonyára meg sokan emlékeznek arra, hogy 10 éve milyen sárban, töredezett járdán…

Közzétette: Szabó József – Dunakeszi önkormányzati képviselő – 2024. február 1., csütörtök

Zárul a szavazás a játszótérről

Kundlya Zsófia, lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott a Postnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy Dióssi Csaba polgármesterrel folyamatosan keresik azokat a hol kisebb, hol nagyobb lehetőségeket, amelyekkel az itt élők mindennapjait tehetik könnyebbé, kényelmesebbé. Holnap zárul a szavazás Dunakeszi legújabb játszóteréről. Erről a megbízott annyit mondott, egyelőre bajban vannak, mert nagyon szoros a szavazás állása. “Emellett több projektet is elindítottunk a környéken. A játszótér mögötti épület és benne a szolgálati lakások megújulnak, valamint járdát is építünk a Zápolya utcánál.

Fontos alapelvünk, hogy minden új járda akadálymentes legyen, fontos szempont hogy az anyukák a babakocsikkal is kényelmesen és biztonságosan tudjanak közlekedni. Van még ezen a téren bőven teendő, de a munka folyamatos, és lépésről lépésre haladunk előre.”

– nyilatkozta Kundlya Zsófia.

Új járda épül a Zápolya utcában

A megbízott ígéretet tett, hogy amint döntés születik a játszótéri elemekről, a Post olvasóit is tájékoztatni fogja. Szabó Zsolt városi főmérnök pedig arról adott tájékoztatást, hogy a következő szakasz a Malomárokban fog kiépülni, a frissen telepített fitneszpark közelében.

Előző cikk“Tornázz bölcsen” – Újra szeniortorna Zsófival
Következő cikkMilyen volt a régi dunakeszi esküvő?