Mészáros Villő Gréta, akinek sikereiről lapunk már korábban is beszámolt, idén tovább folytatta a mezei futást és a kéttusa versenyekre való készülést, ahol sikert sikerre halmoz. A Fazekas iskola tanulóját részben saját édesapja készíti fel a versenyekre. Az ifjú sportoló folyton újabb és újabb célokat tűz ki maga elé, amiket rendre el is ér. Egyik kedvenc hobbija pedig a kertészkedés.

2023. március 30. nagy nap volt Villő számára, ugyanis első helyezést ért el a Pest vármegyei mezei futás diákolimpián 1500 méteren. Innen egyenes út vezetett az áprilisi országos döntőbe, ahol harmadik helyezést ért el, holtversenyben egy másik kislánnyal.

Ellökték, mégis a dobogóra küzdötte fel magát

Villő és apukája mesélt nekünk a döntő napjáról. „Szép időben vághatott neki Villő az 1500 méteres távnak, amely a gödöllői reptéren került kialakításra. A síkon, majd kisebb emelkedéssel folytatódó füves pálya nem okozott neki nehézséget, hiszen a mezei futás távokra a dunakeszi repülőtéren készül, hasonló körülmények között” – kezdték a történetet. Tudni kell, hogy a rajt pillanatában egyszerre 350, az ország minden területéről a döntőbe jutott gyermek indult el.

„A startjel megadását követően ellökték, így a versenyt kisebb ritmus- és idővesztéssel tudta folytatni. Egy ideig második, majd harmadik helyen futott, míg végül hatalmas hajrával, pozícióját megtartva holtversenyben a harmadik helyen ért célba 5 perc 42 másodperces idővel” – tudtuk meg Villő édesapjától.

Mészáros Villő Gréta a diákolimpián

Villő több sportágban is jeleskedik

Villő napjait a sport és tanulás teszi ki. Sikeresen felvételizett nyolcosztályos gimnáziumba. Előtte áll a versenyszezon, amely több hétvégéjét érinti. Továbbra is úszik és triatlonozik. Legutóbb most hétvégén, a Duatlon Országos Bajnokságon lépett pályára. Az előző hétvégén a Magyar Kupa I. forduló kéttusa versenyen Miskolcon harmadik helyezéssel zárta a versenyt. Itt állt először rajthoz – igaz, még kevés rutinnal – a Lézer Run távnak is, ahol a célban egy belépéssel maradt le a hatodik helyről. Korábban a Pest Vármegyei Regionális Aquatlon versenyen harmadik helyezést ért el. Ebben a versenyszámban az országos döntőre május hatodikán kerül sor.

Na de mit csinál Villő, ha nem sportol?

A versenyzés mellett sokat olvas, és a tavasz beköszöntével egyik kedvenc időtöltésének hódol, a kertészkedésnek. Sok időt tölt különleges paradicsompalántáival.

Előző cikk20 lépcsővel közelebb az én megismeréséhez
Következő cikkTippek és trükkök az érettségire