Mészáros Villő Gréta, akinek sikereiről lapunk már korábban is beszámolt, idén tovább folytatta az úszást és a kéttusa versenyekre való készülést, ahol az év során több dobogós helyezést szerzett. A Fazekas iskola tanulóját részben saját édesapja készíti fel a versenyekre. Az ifjú sportoló folyton újabb és újabb célokat tűz ki maga elé, amiket rendre el is ér.

Villő 4 éves kora óta él Dunakeszin, a Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tanulója. Jelenleg a Váci Vízmű SE-ben igazolt sportoló, öttusa, triatlon és úszás sportágban. Idén májustól azonban a BVSC-ben úszik.

Hogyan néz ki a fiatal sportoló élete? Iskolai időszakban heti hatszor, hétszer úszik a BVSC-ben. Emellett heti 2-3 szor fut, immár kerékpározik is a triatlon okán. Kedvtelésből, ha idejébe belefér, még lovagol is. A lövészet is érdekli. A futás mellett szeretne majd laser run versenyeken is indulni. Ehhez viszont lézerpisztolyra van szüksége a gyakorláshoz. Amennyiben sikerül támogatót szerezni a fegyver megszerzéséhez, akkor erre is lehetősége nyílik majd.

A sport az egész család szenvedélye. Az idősebb húga, Kincső, műugrik, de futni például együtt szokott a két lány. Futásból pedig az édesapjával készül, kerékpározni is gyakran elviszi.

Na de lássuk az eredményeket:

Az úszó országos bajnokságot Szegeden rendezték meg, ahol a 200 méter pillangó döntőjében a hetedik helyezést érte el. Az elődöntőben egyéni csúcsot úszott, amin a döntőben tovább tudott javítani.

A kéttusa országos bajnokságon, Székesfehérváron egyéni rangsorban ötödik helyezést ért el, a Váci Vízmű csapatversenyében második helyezést.

Úgy gondolta, mivel szeret futni és úszni, kipróbálja a triatlonversenyzést is. A kerékpározás nem okozott gondot. Az idei pécsi triatlon országos bajnokságon az Újonc 2. kategóriában (2011-2012 év) 2012-es születésűként egyéni ötödik helyezést ért el a 74 indulóból. Érdekességképpen: a futóideje neki lett a legjobb a mezőnyből, a 2012-esek közül pedig a harmadik helyezést érte el.

Jelenleg az aquatlon országos bajnokságra készül, amit szeptemberben Veresegyházon rendeznek meg. Az aquatlonverseny egyébként a duatlonhoz hasonlóan a triatlon egyik ága, csak itt a nyílt vízi úszást követően, közvetlen a vízből kijövetel után, futás következik. Ezt követi a kéttusa elit bajnokság.

A lazább nyári időszak után szeptembertől tovább folytatódnak számára az úszóedzések, és folytatja felkészülését az úszóversenyekre és a kéttusa bajnokságokra. A cél, hogy a 2023-as triatlon országos bajnokságon megjavítsa eddigi eredményeit.

Biztosak vagyunk benne, hogy még sokat fogunk hallani a fiatal dunakeszi sporttehetségről.

Előző cikkKilométereken át égett a vasúti pálya melletti terület
Következő cikkLehet szakadó eső vagy homokvihar, a Sziget Sziget marad