Egy fiatal, országos szinten is érmet szerzett úszó lakik Dunakeszin. A 9 éves Mészáros Villő Gréta 3. lett a korosztályos magyar bajnokságon, ősztől pedig a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola immáron harmadik osztályos tanulója lesz.

Villő hat éves kora úszik versenyszerűen, de születése útan szinte egyből megtanulta az úszás alapjait – írta a Postnak a fiatal versenyző édesapja Mészáros Domonkos, aki beszámolt lánya idei bajnoki eredményeiről is. 

Július 10-11. között rendezték meg a Delfin Regionális Bajnokságokat. Ezen Mészáros Villő 3 érmet szerzett. Közülük az egyik országos bronzérmet is jelentett. 100 méter pillangón állhatott a virtuális országos dobogóra. (Ebben a korosztályban régiónként rendezték meg a versenyeket és ennek összesítéséből alakult ki az országos eredmény.) Amúgy további 5 számban ért el döntős helyezést.

Villő szeptembertől már a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola harmadik osztályos tanulója lesz. A család egyébként 7 éve él Dunakeszin.

Azt szeretném, ha megfelelő, reális önképe legyen, megismerje a sikereket és a kudarcokat és csak addig ússzon, ameddig jól érzi magát benne – mondta a Postnak Mészáros Domonkos. A korábban szintén úszó édesapa nem zárja ki a sportágváltást sem, hiszen Villő jól fut és lovagolni is szokott, ez pedig az öttusa felé terelheti a most 9 éves lányt. Arról már nem is beszélve, hogy új klubjában, Vácott már elkezdhet kéttusázni, ami ennek a tradicionálisan magyar sportágnak az alapja.

Előző cikkÚjra rendben járnának a vonatok a kisiklás után, de megint akadt egy baki
Következő cikk175 éves a magyar vasút, Dunakeszit is érintette az első vonal