Dunakeszi Város Önkormányzata 2015-ben vásárolta meg a Balatonakarattyán található 2580 m²-es közvetlen tóparti, saját stranddal rendelkező telket azzal a céllal, hogy elsősorban az iskolások kikapcsolódását szolgálhassa. A képviselő-testület többségének támogatásával hamarosan elkezdődik az üdülő kivitelezése, a döntést csupán Radnóti Henrik utasította el, valamint a szavazástól tartózkodtak Lukácsi Bálint, Hircz Tamás és Ábri Ferenc képviselők.

Gumirádli_Strand_-_2013,_Balatonakarattya_(2)
Fotó: upload.wikimedia.org

 

Az Önkormányzat kiemelt célja, hogy Dunakeszi diákságának a mai kor elvárásainak megfelelően emelt minőségű rekreációs lehetőségeket biztosítson. Ezért elképzelésének mihamarabbi megvalósításának érdekében, a képviselő-testület többségének támogatásával 2015-ben vásárolt Balatonakarattyán egy 2580 m²-es közvetlen tóparti, saját stranddal rendelkező telket, hogy a dunakeszi diákok magas csoportlétszámban, szervezetten táborozzanak a Balatonon, az önkormányzat támogatásával.

Ezért a Képviselő-testület többségének támogatásával (csupán Radnóti Henrik, önkormányzati képviselő ellenezte a javaslatot) tavaly egy 2 580 m²-es közvetlen tóparti, saját stranddal rendelkező telket vásárolt a város, hogy rövid időn belül egy olyan üdülőközpontot valósítson meg, amely minden tekintetben átlagon felüli élményt biztosít minden, ott nyaraló fiatalnak és kísérőjének, valamint a helyi intézmények dolgozóinak is.

A tervezett üdülő épülete egyszerre alkalmas diákok és kísérőik üdültetésére, továbbá ezzel párhuzamosan külön apartmanokban több család elszállásolására.

Mivel Dunakeszi képviselő-testülete egyetért a balatonakarattyai többcélú ingatlan fejlesztésével, az elkészült tervek alapján elindulnak a kivitelezést megelőző engedélyezési eljárások és egyéb előkészítő intézkedések, hogy a dunakeszi diákok 2017-ben már birtokba is vehessék a város balatoni üdülőjét.

 

A balatonakarattyai üdülő koncepciója az alábbi linken érhető el.

 

Forrás: dunakeszi.hu

Előző cikkÚjra Iskolák Kupája Dunakeszin!
Következő cikk10 fős banda támadt 4 emberre Vácon