Dunakeszi tulajdonosa van annak az egyedülálló étteremnek Fóton, amely az amerikai életérzést akarja megteremteni. The Pit BBQ & Cajun, Magyarország első autentikus texasi barbeque és louisianai cajun vendéglője.
Az étterem tulajdonosa és séfje, Levák Gábor a texasi The Art Institute of Houston – Culinary Arts hallgatójaként ismerte meg az autentikus texasi BBQ és louisianai cajun konyha elemeit. Már Amerikában tudta, hogy ha hazajön, a magyar ínyencekkel is megismerteti ezt a különleges, tematikus konyhát, ahol a hagyomány találkozik a gasztronómia új trendjeivel – közöl a tulajdonossal részletes interjút a Fótinfó. A Fótújfalú határában lévő ipari területen (lényegében az Auchannál) álmodta meg éttermét, melynek látogatói a különleges ízek élvezete után ritkaságszámba menő veterán autókban is gyönyörködhetnek az étterem közvetlen szomszédságában.

Miért gondolták, hogy itt, Fót határában sokan látogatják majd önöket?
Én sokáig Vácon laktam, jelenleg Dunakeszin élek. Ismerem és szeretem ezt a vidéket. Dunakeszin és a környéken sincs olyan nagyobb étterem, ami hasonló a miénkhez. Az a tapasztalatom, hogy az emberek egyre kevésbé szeretnek bejárni a belvárosba egy jó étteremért.
Fótligetről és Dunakesziről sokan betértek már hozzánk. Itt biztosan nincs parkolási gond, mint a belvárosi éttermek esetében, de a fővárosból is sokan látogatnak meg minket. Középmagas árkategóriát céloztunk meg, ezzel jelezve, hogy mi nem a belvárosi árakkal várjuk a klienseinket. A közelben van egy autószerviz, ahol ilyen régi csodaautókat újítanak fel, az ő ötletük volt a bemutatóterem, ami extra látványosság a vendégeinknek. Tekintettel arra, hogy a mellettünk lévő irodaházban sok a dolgozó, már 10 órától van reggeli kínálatunk. A környék ipari jellege miatt belsőépítészetileg és design szempontból is alkalmazkodtunk ehhez a hangulathoz.

Kialakítottunk egy VIP-részleget, ami kívánság szerint elszigetelhető. Az elmúlt hetek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy szívesen jönnek hozzánk a vendégeink, nem riasztja el őket, hogy az agglomerációt választottuk.