A magyar kultúra napja alkalmából bemutatták Dunakeszi legújabb kötetét, a “Dunán innen…” című antológiát, amelynek tartalmát – valós és kitalált történetek, versek, prózák – helyi szerzők műveiből válogatta össze Béres Magdi, a kötet szerkesztője.

Béres Magdi, a könyv szerkesztője

Dióssi Csaba köszöntőjében kiemelte, hogy “a gyűjtemény közelebb hozza hozzánk szeretett városunkat és a bennünket körülölelő vidéket. Nemcsak fejlesztésekkel tehetjük élhetővé környezetünket, a szívünket is táplálni kell, ehhez pedig fontos alap az irodalom. Büszke vagyok arra, hogy Dunakeszin ilyen sok tehetség lelt otthonra.”

Sokan voltak kíváncsiak a kötetre, amely 3500 forintért megvásárolható a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtárban. A könyvtár nyitva tartásáról ebben a cikkünkben írtunk.

A könyben megjelent írások szerzői

A könyvet végiglapozva sok ismerős arccal találkoztunk, és voltak köztük meglepetések is. Azt például sokan tudják Kováts-Szőcs Benedekről, hogy zongoravirtuóz, de talán kevesebben, hogy sokszor ragad tollat. Ebben a könyvben az ő alkotása is helyet kapott, akár csak testvére, Viola novellája.

De megtaláljuk Vámos Robi verseit, akinek nemrég ajánlottuk legújabb könyvét. P. Hermann Noémi, a Bárdos iskola igazgatóhelyettesének gyerekversei is helyet kaptak a kötetben, és az olvasóink által jól ismert Dr. Kerekes Dóra novellájával is találkozhatunk az antológiában.

Szerzők:

Bakóczy Sára, Berényi László, Csongor Andrea, Fehér Kinga, Horváth Ágnes, Kardos József, Kerekes Dóra, Kováts-Szőcs Benedek, Kováts-Szőcs Viola, Mucsi Tina, P. Herman Noémi, Soltész Gyöngyi, Street Gábor Huba, Szentkirályi Fittler József, Tolmácsi Gergely, Varja János, Vámos Robi, Vándor Gábor, Vincze József és Lena Belicosa.

Előző cikkLedőlt egy épület fala a nagy esőzés miatt
Következő cikkÁll a vasúti forgalom feszültségkimaradás miatt