Vámos Robi kapja meg idén az Év Iparosa Díjat Pest megyében. A díjra az önkormányzat terjesztette fel, a méltatást pedig munkatársai írták meg. Ezekről a különleges művész semmit sem tudott – legalábbis ezt írta Facebook-oldalán.

Fóti úti rendelő4

Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere annyit írt a közösségi oldalán: Robit példaként tudom említeni mind szemlélete, mind a városi projektekhez való hozzáállása miatt. Vele valósíthattuk meg a névre szóló kincsesládákat az újszülöttek számára, és neki köszönhetően született meg a Fóti úti orvosi rendelő varázslatos belső tere.

Fóti úti rendelő1

Vámos Robi, mert így szereti hívni magát fura figura. Gépészmérnöknek tanult, de kb. 6 éve a rajzolásnak és az ezen keresztüli kommunikációnak szenteli életét. Az mondja, hogy a rajzoláshoz nem csillogó technika, hanem bátorság kell. És utána szebb lesz az életünk.

A Postnak nyáron adott interjút. Ebben arról beszél, hogy egyszerű, de mégis kifejező rajzaival  a felhőtlen életérzést szeretné átadni a gyerekeknek és az embereknek. A boldogtalan kesergéssel próbál szembe fordulni.

Most azt írta nekünk: érdekes szó az “iparos”. Hisz abban, hogy ha az ember valamit jót tud tenni, annak minél többekhez kell eljutnia.

Én, mint iparos, azon iparkodom, hogy az általam – általunk kitalált csupa feltöltő, jó dolog minél több ember számára szerezhessen pozitív élményt.

Vámos Robi most egy új könyvön is dolgozik. Arról fog szólni, hogy találhatunk a naptárban “rejtett” napokat: amikor igazán magunk lehetünk, és azt tehetjük, amit csak szeretnénk. Sokakra ráfér, hogy meglássa a lehetőségeket, és hogy mi minden csodálatos van a hétköznapokban is.

Az elismerést december 2-án, a megye napon adják át.

Előző cikkMa temetik a lelőtt rendőrt
Következő cikkTöbb kilométeres dugó volt a Megyeri hídnál