Ahogy arról korábban írtunk, a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár működését is érinti a rezsihelyzet, de aggodalomra semmi ok. Ha személyesen nem is mehet be a könyvtárba, könyveket továbbra is lehet kölcsönözni. Mutatjuk hogyan.

Az intézmény az alábbi közleményt tette közzé a honlapján:

“Értesítjük kedves olvasóinkat, hogy az energia-veszélyhelyzetre való tekintettel a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár 1. Sz. Fiókkönyvtára (Állomás sétány 17.) 2022. december 1. és 2023. március 31. között zárva tart. A Fiókkönyvtár állományának kölcsönzése ezalatt szünetel.

A Központi könyvtár (Kossuth Lajos u. 6.) a fent jelzett időszakban – a COVID-világjárvány alatt már néhány héten keresztül bevezetett – (részben) online működésre tér át. A dokumentumokat az olvasók a könyvtár honlapján keresztül, telefonon és e-mailen tudják lefoglalni, majd a számukra összekészített könyvcsomagokat (a könyvtár nyitvatartási idejében H, K, CS, P: 10–18, szerda: 10–16) az intézmény bejárati ajtaján keresztül tudják átvenni. A visszahozott könyvek átvételét kollégáink ugyancsak az ajtón keresztül végzik.
A könyvtár 2022. december 1. és 2023. március 31. között rendezvényeket nem tart, egyedül az online felnőtt és gyermek irodalmi kvízeit folytatja.”

A kölcsönzés lehetőségei:

1. Webes foglalás és előjegyzés (0-24 órában)
A Központi könyvtárban található könyvekre kölcsönzési igényt lehet bejelenteni online katalógusunkon (http://minerva.dkvk.hu) keresztül.
Amennyiben a kiválasztott könyv nem áll kölcsönzés alatt, azt le lehet foglalni. A foglalás után (a foglalások számának függvényében 1-3 napon belül) visszajelzést küldünk a teljesítésről, csak ezt követően lehet a dokumentumért személyesen eljönni.
Amelyik könyv kölcsönzés alatt áll, arra előjegyzést lehet tenni. Ha a könyvet visszahozzák, az előjegyzőt értesítjük, hogy a dokumentum már átvehető.
Egyszerre legfeljebb 5 könyvet lehet lefoglalni vagy előjegyezni.”

Bővebb információt itt talál.

Előző cikkHa lemaradt, mától veheti át az idősek csomagját
Következő cikkMesét és zenét ír gyermekeknek a dunakeszi trombitaművész