Sárkányharcosok címmel megjelent Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjének első regénye, amelynek bemutatója 2022. június 14-én 18 órakor lesz a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtárban.

„Kerekes Dóra első regénye egy teljességgel reális képzeletbeli világba kalauzol el bennünket, ahol az első pillanattól fogva otthon érezhetjük magunkat. Adott egy Falu (valahol a Világ végén is túl), ahol az élet kellemes, és az itt élőket ezernyi apró, színes szál köti össze. És adott hét sárkányharcos, akik valaha a jó ügy szolgálatában álltak, de úgy 100 évvel ezelőtt átkozottá váltak. Ölve-dúlva érkeztek meg a Falu határába, hogy ezt az utolsó települést elpusztítva megváltást nyerjenek. Mi történik a békés közösségben, ha kiderül, hogy végzetes veszély leselkedik rájuk? Megmaradnak-e embernek az itt élők? És a sárkányharcosok? Elérhetik-e a megváltást?

Bár a környezet képzeletbeli, a könyv szereplői hétköznapiak és problémáik bármelyikünket érinthetnek. A szerző könyörtelen precizitással és finom humorral mutatja be az emberi kapcsolatok szövevényes hálóját, azt, hogy az éremnek kettő vagy akár több oldala is lehet, és nem létezik abszolút igazság. A szereplők annyira élők, hogy bármelyikük helyébe tudjuk képzelni magunkat, és szinte érezzük azt, ahogyan a Falu mindennapjai megelevenednek kedves, olykor csipkelődő, mulatságos, máskor komoly és tanulságos párbeszédeik, gondolataik által. Könnyed olvasmány és elgondolkoztató mű egyszerre.”

Az est házigazdája Babják Annamária színművész, vendége pedig Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó vezetője lesz.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

A helyszínen a kötet megvásárolható 4.990 forint helyett 4.000 forintért.

Előző cikkFolytatódik a strand fejlesztése
Következő cikk2023 jó év lesz, egy ledolgozós szombat sem lesz