Ahogy arról a helyszíni beszámolónkban is írtunk, fantasztikus volt a hangulat a 10. ALcSÓfesztiválon. Kora délutántól ropták a táncot, isteni illat töltötte be a környéket, és még egy ajándékot is kaptak az alsói lakosok.

Egész nap mennyei illat szállt a levegőben. Hogy ennek, vagy a programoknak volt-e köszönhető, azt nem tudjuk, de sokan jöttek el a jubileumi eseményre.

A hangulat már kora délután megvolt

A zsűri elnökeként és polgármesterként köszöntötte Dióssi Csaba az alsóiakat, aki elmondta, hogy lenyűgözi az itt élők összefogása, és Benkő Tomi képviselői aktivitása.

“Tomi, ha kell, újpesten járja ki a csomópont átépítését, ha arról van szó, akkor különjáratot intéz az Auchanban az itt élő nyugdíjasok kérésére. 10 évvel ezelőtt, amikor megkerestük Tomit, hogy vállalja el a képviselőséget, pont erre számítottunk tőle: hogy igazi közösséget kovácsol aLSÓN.

Az elmúlt években bebizonyította, hogy jó döntés volt, hiszen az itt élők már azóta többször újraválasztották őt. A közös munkának köszönhetően pedig a környék folyamatosan fejlődik” – mondta a képviselőről Dióssi Csaba polgármester.

A szervezők és a zsűri is hamar felvette az alsóiak bulizós ritmusát

A polgármester sem jött üres kézzel, egy bejelentést hozott ajándékba. Azt ígéri, a rendezvény mellett látható játszótér a közeljövőben meg fog újulni, ami láthatóan nagy örömöt váltott ki a jelenlévő családokból.

A környék apraja nagyja kilátogatott a 10. ALcSÓfesztiválra

A színpadon a köszöntőt követően is folyamatos volt a program. Sőt, már kora reggel zenével ébresztette Alsót a Dunakeszi Koncertfúvósok krémje.

Öröm, büszkeség — lakóhelyünk utcáin fújnak zenés ébresztőt a Dunakeszi Koncertfúvósok tagjai. Köszönet érte!!! És azon…

Közzétette: Benkő Tamás – Dunakeszi önkormányzati képviselője – 2023. szeptember 16., szombat

Megvédte címét a tavalyi győztes csapat

A versenyre 22 csapat nevezett, de ez mit sem számított Szaporáéknak, akik idén is elhozták az első helyezést az Ocean’s orra elől. A dobogó harmadik fokára a Bárányok Hallgatnak csapat tagjai állhattak fel. A különdíjat pedig a Kentucky Kópék csapata nyerte a 10. alsói lecsófőző versenyen.

A győztes csapat

Népes zsűri gyűlt össze: Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere; Némethné Pintér Csilla, Szokolya polgármestere; Bilinszky Ferenc, önkormányzati képviselő; Csoma Attila, önkormányzati képviselő; Kaszás Géza, színész, producer, műsorvezető, alagi lakos; Kovács Béla, a Kispest és a Ferencváros egykori válogatott, Magyar Kupa-győztes labdarúgója, a Szigethalom SC elnöke; Szekeres-Joó Eszter, a dunakeszi Váci Szakképzési Centrum Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola igazgatója; Székely Norbert., a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, alsói lakos. Mi nehezen tudtunk volna választani. Nemcsak az illat és az ízek, de a tálalás is sok helyen lenyűgözött minket.

A hangulat pedig mindenkit magával ragadott, késő estig ment a buli.

Alakul a buli Alsón

Közzétette: Dunakeszi Post – 2023. szeptember 16., szombat

A közösségi esemény erejét mutatja, hogy bár Mentős Laci már visszavonult, de most kivételt tett, ő is fellépett a közönség kedvéért.

Mentős Laci kivételt tett az alsóiakkal

Dunakeszi csoportokból sem volt hiány a színpadon. Kundlya Zsófi vezetévésével jöttek a pomponos lányok, és a kőrösis néptáncosok sem hiányozhattak az eseményről.

A szervezők, a 22 csapat és a részvevők szuper hangulatot csináltak, nézze meg a legjobb csapatfotókat:

Főkép: Dunakeszi Polgár

Előző cikkMindenképpen látnia kell, hogy buliznak Alsón
Következő cikkÚj útvonalon kezdik meg a gallyazást a városban