A 10. ALcSÓFesztivál még csak nemrég vette kezdetét, de már most óriási a hangulat. Családok, helyi cégek, egyesületek, baráti társaságok vonultak ki, hogy finomabbnál finomabb lecsókkal szálljanak ringbe, a színpadon pedig egymást váltják a fellépők.

A Post sem hagyhatta ki az alsóiak parádés rendezvényét.

Alakul a buli Alsón

Közzétette: Dunakeszi Post – 2023. szeptember 16., szombat

Korán reggel zenés ébresztőt fújt a környéken a Dunakeszi Koncertfúvósok magja. Benkő Tamás önkormányzati képviselő és szervezőtársai pedig a finom lecsókon kívül folyamatos színpadi programmal várják a résztvevőket.

Óriási a hangulat a 10. ALcSÓfesztiválon

“Elhelyezkedése miatt peciális helyzete van Dunakeszi Alsónak, de annyi biztos, hogy évről évre egyre összetartóbb a közösség. Az eseményen egyre több a segítség. Gyerekkoromból emlékszem, hogy nagyszüleim is paradicsomot termesztettek itt, ezért is jött az ötlet annó, hogy legyen egy lecsófesztiválja a környéknek” – nyilatkozott a Postnak Benkő Tamás önkormányzati képviselő.

A szervezők: Kiss-Magyary Ilona, Szabolcs Csilla és Benkő Tamás, a körzet önkormányzati képviselője

“10 évvel ezelőtt lettem képviselő, akkor szinte egyedül kezdtem neki, mára már egy egész csapat, egy igazi közösség áll az esemény mögött” – hangsúlyozta a képviselő.

A helyi egyesületek, családok és baráti társaságok is elindultak a főzőversenyen

“Szabolcs Csilla és Kiss-Magyary Ilona szervezőtársaimnak, a családomnak, a barátainknak és az önkormányzatnak nem lehetek elég hálás” – emelte ki Benkő Tamás képviselő, szervező. Hogy mit kaptak ajándékba az alsói lakosok és ki nyert, azt itt tudja elolvasni.

Évről évre egyre többen kíváncsiak arra, hogyan buliznak az alsói lakosok

Mentős Laci már visszavonult, de az alsóiak kedvéért most kivételt tett.

Közkívánatra Mentős Laci kivételt tett a fesztivállal

A zsűri tagjai sem kispályások: Dióssi Csaba, Dunakeszi város polgármestere – a zsűri elnöke; Némethné Pintér Csilla, Szokolya község polgármestere – a zsűri alelnöke; Bilinszky Ferenc, dunakeszi önkormányzati képviselő, a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnöke – zsűritag; Csoma Attila, dunakeszi önkormányzati képviselő, a VOKE Művelődési Központ igazgatója – zsűritag; Kaszás Géza, színész, producer, műsorvezető, alagi lakos – zsűritag; Kovács Béla, a Kispest és a Ferencváros egykori válogatott, Magyar Kupa-győztes labdarúgója, a Szigethalom SC elnöke – zsűritag; Szekeres-Joó Eszter, a dunakeszi Váci Szakképzési Centrum Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola igazgatója – zsűritag; Székely Norbert., a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, klubedzőként magyar bajnok és kupagyőztes, alsói lakos – zsűritag.

A zsűri is jókedvvel indult neki a kóstolásnak

Még nem lehet tudni, ki fog nyerni, de akkora a hangulat, hogy biztosan senki nem távozik majd szomorkodva. (Azóta megjelent cikkünkben megnézheti a győzteseket)

A Lecsócsálom csapata nem aprózta el, az biztos

Van, aki a hozzávalókra esküszik, van, aki szerint minden az időzítésen múlik.

A finom falatok mellett a jókedv is garantált

Olyan csapattal is találkoztunk, aki szerint a lecsó nem is lecsó, ha nem csíp igazán.

Az egyenruhák sem semmik

A dekoráció sem utolsó. Nemcsak jó szakácsokban, de kreatív szellemben is bővelkedik a környék.

Kicsiktől a nagyokig, nagyszülőktől az unokákig mindenki itt van.

A bulihangulat garantált, ha még gondolkodik, időben van, hogy elinduljon, estig folyamatosan tartanak a programok a színpadnál.

Nézze meg a galériánkat, és tuti megjön a kedve egy kis lecsóhoz!

Előző cikk60 éves a Radnóti – Programsorozattal készülnek
Következő cikkCímvédés, ajándék és fergeteges hangulat a 10. ALcSÓfesztiválon