Az összes dunakeszi óvoda mind az 52 csoportja kap abból a társasjátékból, amelyet Kerekes Dóra történész állított össze. A Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője a polgármesternek is bemutatta a városról szóló, most elkészült ismeretterjesztő játékot.

Dunakeszi nevezetességei, története szerepel abban a játékban, amely a napokban készült el. A jellemzően óvodások és kisiskolások által játszható társast Kerekes Dóra mutatta be Dióssi Csaba polgármesternek és Tuzson Bence országgyűlési képviselőnek.

Az alapját az a mobilapplikáció adta, amelyről már beszámoltunk a Poston. Ennek segítségével egy helytörténeti sétán vehetünk részt, amely segítségével jobban megismerhető Dunakeszi múltja és jelene. Az egyenként 15-20 állomásból felépülő útvonalakon az Actionbound nevű, online és offline módban is használható mobilapplikáció vezeti végig a sétálót.

Ami a helyszíneket illeti, belvárosi, felsőtabáni, alagi, alagi-majori, Duna-parti és műhelytelepi barangolásra indulhatunk. Most ezt társasjáték formájában is átélhetik a használók, magyarán érdemes először kipróbálni az applikációt és onnantól már jobban tud a játékos válaszolni a feltett kérdésekre, amely ugye előnyt jelent majd a játék során. A játékot bárki megveheti, de most a dunakeszi óvodák is kapnak belőle.

Előző cikkKülönleges díjazottak – az idén hárman kaptak Év pedagógusa elismerést
Következő cikkJúniusban jöttek Dunakeszire az áprilisi huszár hősök