A hétvégére 25-26 fokot mondanak, a kora nyárias időben pedig vétek a négy fal között maradni. Mutatjuk, hogy miket ne hagyjon ki a hétvégén.

Egyrészt nagyszerű buli lesz a Katonadombon. Április 6-án ünnepli a város a születésnapját. Egész napos családi nap, este pedig Majka-koncerttel készülnek a szervezők. Erről bővebben itt olvashat.

A Katonadomb és az alatta húzódó Duna-part bármikor jó választás. Ha kisgyerekekkel vagyunk, inkább a katonadombi és a büfék melletti játszórészt ajánljuk. Ha szeretnénk nyugodtabban sétálni, andalogni, akkor a Madárlátta tanösvényt vagy a rév felé vezető sétát, és onnan tovább északra, esetleg a kutyás strandról délre található régi strandrészt.

Ha csak kisebb lélegzetvételű sétát tervezünk, például az idősebb korosztály, akkor a Keszi sétány már szépen zöldell, oda ki is lehet ülni beszélgetni.

Keszi sétány a Fő út mentén

A Teknős tansövény, ami az Auchan mellől indul, minden évszakban jó választás. Mostanra szép zöld, a kacsákat is és a madarak százait lehet ott megfigyelni. Egyre figyeljünk, bár sokan nem tartják be, hivatalosan oda kutyát nem lehet bevinni.

Ha kisgyerekkel terveznek programot, nézzék meg játszótérajánlónkat, ugyanis a város játszótereit sorra újítja meg az önkormányzat. Kötelező bakancslistás helyszín például a Szent István parki tűzoltós, a Kazinczy utcai űrhajós vagy a D. Ordass Lajos parki játszótér is.

Sportolásra is van lehetőség

Ha pedig a szabadban szeretne mozogni, próbálja ki a kültéri fitneszparkokat, többek között a legújabbat a Malomárok lakóparban. Ha még életében nem próblta, nézze meg ezt a rövid videót, ahol Kundlya Zsófia és Huller Dániel megmutatja, hogyan kell helyesen használni az elemeket.

Itt a jó idő, most már kellemesebb a szabadban is mozogni. Próbálják ki, használják az új kondiparkot a Malomárok lakóparkban! 😉 https://maps.app.goo.gl/sYnPEd8Q1Un6EAyb9 Köszönöm Daniel Huller a lelkes közreműködést az eszközök használatának bemutatásában. 💪 #dunakeszi #malomárok #kondi #próbáldki #mozgás #kültér #sport #mozogj

Közzétette: Kundlya Zsófia – lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott – 2024. március 21., csütörtök

A kerékpárosoknak végül egy jó hír: befejezték a garanciális javításokat az EuroVelo 6 kerékpárúton, irány tekerni! Nem próbálta még ezt a szakaszt? Mi tavaly leteszteltük, nézze meg, mit szólt hozzá kollégánk:

Előző cikkKalózhajós játszóteret adtak át Dunakeszin
Következő cikkVárosi születésnap: kicsik és nagyok együtt ugráltak Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjén