Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL egy különleges és egyben provokatív kiállítással nyitja meg a 7. alkalommal megrendezett rendezvénysorozatát 2023. március 31-én a Műcsarnokban. A kortárs cseh fotográfia rebellis alakja, Jan Saudek barokkosan fülledt, kézzel színezett érzéki aktjait és látványgazdag jeleneteit bemutató életmű-válogatás a fesztivál és a Műcsarnok együttműködésében valósul meg.

Ha a művészet célja, hogy hasson a befogadóra, akkor Jan Saudek ízig-vérig művész. Jan Saudek az 1990-es években a festészet és a fotográfia világát ötvöző erotikus képeiről vált világszerte ismertté, melyek elkészítéséhez a fotográfia hajnalának műtermi hangulatát, a kopott falú, hajópadlós atelier-t és az anilinfestékkel színezett képet idézi fel.

Forrás: moser.com

A kiállítás ideje alatt a tárlathoz kapcsolódóan rangos művészek és közéleti személyek mutatják be Jan Saudek ellentmondásoktól sem mentes világát. A kiállítást Kincses Károly fotótörténész, muzeológus nyitja meg március 31-én, pénteken 18 órakor.

Az “eredeti” jelzéssel, okirattal ellátott képek a kiállítás után megvásárolhatóak. Érdeklődni lehet: 06-30-700-1155-ös számon.

Előző cikkSúlyos károkat okozott a fagy a gyümölcsösökben
Következő cikkNemcsak Gödön, már Dunakeszin is összeveszett az ellenzék