A napokban Dunakeszin is összerúgta a port az ellenzék. A korábban közös listán induló jobbikos és baloldali képviselő feszült egymásnak a közösségi média felületein. Varga Zoltán Péter jobbikos képviselő összeférhetetlenséggel vádolja Lukácsi Bálintot, aki korábban a DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben indult. Varga azzal indokolja az összeférhetetlenséget, hogy Lukácsi és egy másik, gödi képviselő újságírói tevékenységért számlázott. Állítólag milliókról van szó.

Mint írja: „Lukácsi és Lőrincz abból újságírói tevékenységért vették ki a ‘fizetésüket’, mint egyéni vállalkozók. Ez egyértelműen a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény összeférhetetlenségi szabályaiba ütközik…”

Varga Zoltán Péter

Varga Zoltán Péter mindkét képviselő ellen összeférhetetlenségi és méltatlansági eljárást kezdeményezett.

Lukácsi Bálint szerint a számlázása sosem volt titkos, közösségi oldalán így reagált az ügyre: „Hozzám például sosem fordult információért Zoltán. Szerintem vagyunk olyan viszonyban, hogy ezt megtehette volna. Főleg annak tekintetében, hogy 2019-ben én kölcsönöztem a Jobbiknak a teljes dunakeszi választási költségét, köztük Varga Zoltán Péter kampányát is előfinanszíroztam, így nekem is köszönheti, hogy egyáltalán képviselő lehetett.”

Lukácsi Bálint

Egyébként nem ez az első eset, hogy Dunakeszin egy képviselő ellen méltatlansági eljárást kezdeményeztek. Annak idején Ábri Ferenc MSZP-s képviselőnek kellett távoznia. Ott szintén milliókról volt szó, igaz, NAV-tartozás formájában.

Meglátjuk, mire jutnak egymással az ellenzéki képviselők, a fejleményekről később beszámolunk.

Frissítés: korábban úgy értesültünk, hogy Lukácsi Bálint egy ideig a DK tagjai volt, azonban jelezték számunkra, hogy tagja nem volt, csak a DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben indult.

Előző cikkA cseh fotográfia rebellis alakja – Jan Saudek provokatív világa
Következő cikkÚjra börze a repülőtér parkolójában