Jelki Jánosnét, Róza nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Dióssi Csaba polgármester és Juhász Ádám Alag városrész alpolgármesteri megbízottja.  Dióssi Csaba átadta Róza néninek Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő díszoklevelét, az önkormányzat ajándékát és egy csokor virággal kívánt jó egészséget az ünnepeltnek.

Február 10-én töltötte be 90. születésnapját Jelki Jánosné Róza néni. Születésnapja alkalmából köszöntötte őt Dióssi Csaba városvezető és Juhász Ádám, akik kíváncsian érdeklődtek Róza néni múltjáról.

A 90 éves Róza néni a Dunakeszi Járműjavítóban dolgozott

„Lányom, mindig vigyázz magadra, becsületben és tisztességben élj” –ezzel a jó tanáccsal engedte útjára lányát Róza néni édesapja 1963-ban egy szabolcsi kis faluból. Jelki János és családja Dunakeszin kezdett új életet. Róza néni az akkor több ezer főt foglalkoztató Dunakeszi Járműjavítóban kapott állást, aminek hűséges dolgozója volt, hiszen innen is ment nyugdíjba. Férje kertészként dolgozott a városban. 2 gyermekük és 1 unokájuk született.

Férjét korán elvesztette, 1985 óta özvegy. A Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klubnak rendszeres tagja volt. Róza néni szerint a kerti munka, a mozgás tartja életben az embert.

Ő maga 85 éves koráig biciklizett. Egyik nagy fájdalma, hogy ma már nem tud biciklire ülni, hogy kedvenc dunakeszi utcáin tekerje a kétkerekűt.

Bár sok mindenre nem emlékszik már, de még mindig el tud énekelni németül egy-két dalt, amit gyerekkorában tanult.  A német szavak még eszébe jutnak, hiszen sváb eredetű családban született. A születésnapi vendégeinek is szívesen elénekelt egy német nyelvű kedves dalt.

Isten éltesse Róza nénit!

Előző cikkMegépülhet Dunakeszi első űrhajója
Következő cikkRomantikus, megdöbbentő vagy váratlan volt a lánykérés? Küldje el!