Sikeresen pályáztunk illegális hulladéklerakó felszámolására – írja közösségi oldalán Dióssi Csaba. A polgármester arról számol be, hogy 28 millió forintnyi állami pályázati pénz érkezik Dunakeszire.

Illegális hulladéklerakót számolhat fel Dunakeszi abból a több mint 28 millió forintból amelyet a Belügyminisztérium által kiírt, „Tisztítsuk meg az országot!” pályázaton nyert el.

A régi FKF II. sz. hulladéklerakóhoz vezető önkormányzati utat és környékét tisztítják meg belőle. Az úton és környezetében jellemzően építési törmeléket halmoztak fel az illegális szemétlerakók.

A napokban jelentették be, hogy a járványhelyzet miatt meghosszabbították a jelentkezési határidőt, hogy minden érintett be tudjon kapcsolódni az országos akcióba, emellett új befejezési, teljesítési dátumot is meghatároztak, így az abban részt vevő szervezetek 2021 kora tavaszáig zárhatják le a programokat.

Az elmúlt hónapokban a MÁV Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Pilisi Parkerdő Zrt. és az Országos Vízügyi Főigazgatóság, valamint 8 település – Csepel, Kaposvár, Esztergom, Monor, Kapuvár, Balatonfőkajár, Füzér, Sümeg – közreműködésével összesen 9000 tonna illegális hulladékot számoltak fel.