Felkészítő csoporttal egészült ki a VSD kézilabdázóinak korosztályos bázisa. Ide elsősorban az általános iskolákban a kézilabdát választó gyerekeket várják – erről tájékoztatta a Postot a kézilabda-szakosztály sportigazgatója. Közben a napokban átadták az új kézilabdacsarnokot, amelyet használva ez a program továbbfejleszthető.

Új koncepciót alakítanak ki a kézilabdacsarnok megépülése után a kézilabdázni akarók számára. “Dunakeszi összes általános iskolájában lehetőségünk van testnevelés órák keretei között megismertetni sportágunkat a harmadik osztályos gyerekekkel” – mondta el Székely István a Postnak. A VSD kézilabda-szakosztályának sportigazgatója úgy látja, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek megtetszik ez a játék, ezek után lehetőségük lesz továbbfejlődniük. Az ambíciózus iskolások ugyanis hetente kétszer a most elinduló felkészítő csoportba járhatnak. A héten megvolt az első ilyen foglalkozás az új csarnokban.

Kézilabdacsarnok a Fóti úton

A felkészítő csoportra különös figyelmet fordít a VSD. Az általános iskolákból a sportegyesület buszával szállítják a sportcsarnokhoz a gyerekeket, a járványügyi előírásokat maximálisan betartva.

“Nagy öröm volt számunka az első ilyen alkalom, mert a világunkra nehezedő vírushelyzet ellenére sok csillogó szemű, sportolásra éhes gyermeket fogadhattunk az új sportcsarnokunkban!” – fejezte ki örömét a sportigazgató, aki várja az alsótagozatos gyerekek jelentkezését Hajdu Andreánál a 06 30 742 8003 telefonszámon.