Hullanak a falevelek, indul a gereblyézési szezon. Többen kérdezték, mikor, hogyan és mennyi zöldhulladékot szállítanak el? Hol lehet zacskót kapni? Mutatjuk a válaszokat.

Első és legfontosabb, hogy a zöldhulladék elszállításáról az alábbi táblázatban tájékozódhat:

A zöldhulladék (falevél, fű, kerti zöldhulladék, növényi ágak apróra darabolva, zsinegelve) a megszokott szemétszállítási napoktól elkülönítve egy specifikus járattal kerül elszállításra. A gyűjtés kétféleképpen történhet:

1. A nagyobb gallyakat, fák, bokrok nyesedékét maximum 2 méter hosszú, illetve fél méter átmérőjű kévékbe kérjük kötni, két helyen zsineggel (NEM dróttal) szorosan megkötve. Az így kirakott hulladék térítésmentesen kerül elszállításra. A kazalba rakott gallyakat nem szállítják el. Maximálisan kirakható mennyiség 1 m3. Azt kérik, hogy a 10 cm-nél vastagabb ágakat, gyökereket, fákat ne rakják ki, mert a gépkocsi tömörítő szerkezetét tönkretehetik.

2. Az apró zöldhulladékokat a képen látható boltokban beszerezhető, zöld színű hulladékgyűjtő zsákokban kérik kirakni a zöldhulladék-gyűjtő járatnapokon. A zsákokban maximum 30 kg hulladék gyűjthető! Más típusú zsákokban nem szállíthatják el a zöldhulladékot, kizárólag a cég emblémájával ellátott zöldhulladék-gyűjtő zsákokban fogadja be a lerakó.

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. telephelyén kívül az itt felsorolt helyeken vehető zöldhulladékos zsák


A zöldhulladék-szállítás menetrendje: (március 1. – november 30. között). A zöldhulladék-gyűjtés december 1. és február 28. között szünetel. Ebben az időszakban a 10 zsák alatti mennyiséget a Szent István u. 1. szám alatti telepünkön munkaidőben átveszik.

Zsák- és kukavásárlás

Ehhez kapcsolódóan hasznos információ lehet, hogy november 01-jétől a zsákértékesítés / kukavásárlás a Szent István úti telephelyen az alábbi napokon lehetséges:

Kedd:       8:00-12:00 – 13:00-15:00 óráig (pénztárban)

Szerda:   8:00-12:00 – 13:00-14:45 óráig (raktárban)

Csütörtök:  8:00-12:00 – 13:00-15:00 óráig (pénztárban)

Előző cikkOktóber 23. – Igazi harckocsival és élő történelemórával készülnek
Következő cikkEgyre népszerűbb az ökoudvar, mutatjuk, miket adhat itt le