Október 23-án többek között igazi harckocsi és más harci járművek várják azokat, akik kíváncsiak a katonai hagyományőrzők szabadtéri kiállítására. Élő történelemóra keretében idézik fel Dunakeszin az 56-os városi eseményeket. A múltidézést plakátok, fegyverek, egyenruhák, berendezett ÁVH iroda, ágyú, harci járművek, tank, barikád, zászlók segítik majd.

A városi megemlékezés délelőtt 10 órakor kezdődik a Gólya emlékműnél, ahol Csoma Attila képviselő mond ünnepi beszédet. Ezt követően a főtéren tekinthető meg a kiállítás, majd 15 órakor kerül sor Wittner Mária síremlékének felavatására.

Az eseményen beszédet mond Csoma Attila önkormányzati képviselő

Programok, helyszínek

  • 10.00 óra: koszorúzás és ünnepi megemlékezés a Gólya emlékműnél. Ünnepi beszédet mond Csoma Attila önkormányzati képviselő. A megemlékezésen közreműködik a Dunakeszi Városi Vegyeskar és a Dunakeszi Koncertfúvósok.
  • 11.00 és 13.00 óra: élő történelemóra a IV. Béla király főtéren Nyíri Márton alpolgármesterrel, történelemtanárral és dr. Kerekes Dóra helytörténésszel. Katonai hagyományőrzők szabadtéri kiállításával idézik fel a 67 évvel ezelőtti dunakeszi eseményeket. A múltidézést a teljesség igénye nélkül plakátok, fegyverek, egyenruhák, ÁVH-s könyvek, tananyagok, berendezett ÁVH iroda, ágyú, harci járművek, tank, barikád, zászlók segítik majd. A kiállítás az élő történelemórákon kívül október 22. délutántól már látogatható.
  • 15.00 óra: Wittner Mária síremlékének felavatása a Dunakeszi Városi Temetőben.

Az október 23-i városi események ingyenesek, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Előző cikkA szülők is megleshették az épülő diáknegyedet
Következő cikkZöldhulladék kisokos