Ma indult az ukrán-magyar határhoz az a segélyszállítmány, amelyet a város kezdeményezésére gyűjtöttek össze. A DÓHSZK-ban pakolták be a kisteherautóba, amely Záhony felé vette az útirányt.

Babatápszer, pelenka, élelmiszer, pokróc, hálózsák – ezekből állt jellemzően a Dunakeszi által összegyűjtött segélyszállítmány. Gál Gellért a DÓHSZK vezetője arról beszélt a Postnak, hogy “volt olyan kislány, aki csokiját és rágógumiját hozta be” segítség gyanánt.

A fuvart Czibere László, háromgyerekes apuka vállalta magára. Ahogy elmondta, ahol tud segít és most se volt kérdés, hogy elindul a határhoz.

Dióssi Csaba megköszönte a város lakóinak az összefogást. A polgármester ismét megemlítette, hogy az önkormányzat egymillió forintot adott arra, hogy a legfontosabb árukkal kiegészítsék a “csomagot”.

A pakolásban, amelyben Tuzson Bence is részt vett, a REdit Örömtánc Klubtagjai is segítettek Radvánszky Edit vezetésével.

A városban történt adománygyűjtésekről korábbi cikkünkben írtunk. Ez már a harmadik ilyen út, amelyet a város szervezett.

Előző cikkTudja, hogyan írjuk helyesen a földrajzi neveket?
Következő cikkEgy autó roncsai az Alagimajori útnál