Május 14-én különleges elismerésben részesült a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Sportiskola nevelőtestülete. A diabétesszel élő gyermekek példaértékű gondozásának elismeréseként átvehették a Varázspálca díjat.

Szülői javaslatra idén is 100 egyéni jelöltet – pedagógust, óvónőt, kisgyermekgondozót, pedagógiai asszisztenst, edzőt, táncoktatót –, valamint gyermekintézményt ismert el a Szurikáta Alapítvány a Varázspálca díjjal. Az elismerést azok kapják, akik az ország településein segítik a cukorbeteg gyermekek integrációját. Azokat a pedagógusokat szeretnék kiemelni, akik felvállalták egy-egy diabéteszes gyermek napközbeni ellátását. Elvégzik a rendszeres vércukorméréseket, az étkezések előtti inzulinbeadást, az alacsony és a magas vércukor kezelését – ezzel őrködve a kis diabéteszesek egészsége felett. “Ők azok, akik hozzájárulnak, hogy a cukorbeteg gyermekeknek ugyanolyan lehetőségei legyenek, mint társaiknak. Részt vehessenek az óvodai, iskolai programokon, kirándulásokon, versenyeken, táborokban. Ne maradjanak ki a születésnapi ünneplésből, Mikulás-napi ajándékozásból” – olvasható az alapítvány oldalán.

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Sportiskola nevelőtestülete kiemelkedő figyelmet fordít a diabéteszes gyermekekre

Nagyban függ a pedagógusok hozzáállásától, hogy a diabéteszes gyermekek hogyan tudnak be- illetve visszailleszkedni a gyerekközösségekbe. Hogyan folytatódnak a mindennapjaik a diagnózis után. A Varázspálca díjat azzal a céllal alapítottuk 2022-ben, hogy lehetőségeinkhez mérten minden évben köszönetet mondjunk azoknak a bátor és felkészült pedagógusoknak, akik biztonságos közeget teremtenek a diabéteszes gyermekek számára. Szülői jelölések alapján idén is megtaláltuk azt a 100 pedagógust és gyermekintézményt, akiket ünnepelhetünk” – mondta Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány vezetője a pedagógusok munkájának elismeréséről.

Az egyik ilyen intézmény a dunakeszi Kőrösi iskola lett, ahol a legnagyobb figyelemmel gondoskodnak a diabéteszben érintett gyermekekről. Gratulálunk!

Képek forrása: Kőrösi iskola közösségi oldala

Előző cikkSOSZ közösségi sportszervezeti díjat kapott a Városi Sportegyesület Dunakeszi
Következő cikkIgazi előgyereknapi hétvége lesz május 20-21-én