Hónapok óta szennyeződik az Óceán-árok vize. Az ügyben környezetkárosítás és hulladékgazdálkodás rendjének megsértése gyanújával rendőrségi feljelentést tett az önkormányzat.

A város honlapján olvasható, hogy környezetkárosítás és hulladékgazdálkodás rendjének megsértése gyanújával ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett Dunakeszi Város Önkormányzata nevében Nyíri Márton környezetvédelemért felelős társadalmi megbízatású alpolgármester a Dunakeszi Rendőrkapitányságon. Minderre azért kerül sor, mert hónapok óta, időszakosan tapasztalható az Óceán-árok vízének szennyezése. A lakosság jelzései alapján szennyvízszagú, változatos színű folyadék színezi el tartósan az Óceán-árok vizét, ami tartós szaghatást is okoz. Több fénykép tanúsága szerint alkalmanként csatornaszennyre jellemző szilárd anyagokat is tartalmaz.

Az önkormányzat az előzőekben többször jelezte az illetékes hatóságok és hivatalok felé a környezetkárosítás gyanúját, illetve saját munkatársaival bejárásokon igyekeztek a szennyező forrást felderíteni. Tették mindezt annak ellenére, hogy az önkormányzatnak sem hatósági, sem nyomozati jogköre nincs. A megkeresésekre egyetlen alkalommal sem érkezett válasz, így szükségessé vált a rendőri feljelentés megtétele.

Előző cikkOláh Gergő ad jótékonysági koncertet Dunakeszin
Következő cikkLopás, ittas vezetés, elfogás – heti közbiztonsági helyzetjelentés