Cikksorozatunkban azt járjuk körül, mivel üthetik el nyáron az idejüket a dunakeszi gyerekek. Lesz szó a játszóterekről is, de most a táborok helyzetét néztük meg egy kicsit közelebbről. Városi, sport, művészeti, ottalvós, napközis, tematikus – bőven van választék Dunakeszi táborkínálatában.

Az önkormányzat helyi nyári tábora hétfőn startolt el. Itt 6 héten keresztül csak dunakeszi gyerekek jelképes összegért élvezhetik ki a Duna-parti hangulatot. Az önkormányzat idei újítása, hogy nemcsak helyben, de a város balatonakarattyai üdülőjébe is szervezett egy turnust. Itt a legendás pedagógus, Márti néni és csapata veszik őket szárnyaik alá.

6 héten keresztül, hetente 200 gyermek élvezheti a Duna-parti városi tábort Dunakeszin

A Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) sem viccel. 12 szakosztály nagyjából 40 turnusban mozgatja át a gyerekeket. Van asztalitenisz, atlétika, birkózás, judo, karate és jiujitsu, kézilabda, kosárlabda, korfball, labdarúgás, röplabda, úszás és vívás is a felhozatalban. Aki kedvet kapott, még lecsaphat az utolsó helyekre.

VSD kosárlabda-szakosztály tábora

A vakáció kezdetén Seltenreich József családügyi tanácsnok, önkormányzati képviselő szervezésében a horgászni vágyó gyerekek nyitották meg a szezont az akarattyai üdülőben, de egész nyáron egymást váltják majd a turnusok a közvetlen vízparti nyaralóban is.

Köszönet a társaimnak, akik minden horgásztáborban önzetlenül és lelkesen dolgoznak azért, hogy a gyerekek felejthetetlen élményeket kapjanak! 🤝👍👏🎣

Közzétette: A Lakótelep Szíve körzet Önkormányzati Képviselője – 2023. június 29., csütörtök

Emellett szinte mindegyik gyerekekkel foglalkozó klub, szakkör is szervez helyi táborokat. A művelődési központban színjátszó és angol tábor is volt, de lehet még jelentkezni például a csajos táborba.

Cikksorozatunk következő részében a játszóterek helyzetét nézzük meg. Lesz újdonság is, érdemes lesz figyelni.

Előző cikkVegyen házat az önkormányzattól
Következő cikkEgy Bajtárs utcai ingatlant is árul az önkormányzat