Dunakeszin eddig 4 megriadt kutyuson segítettek az állatvédők, az egyik állat, egy németjuhász, egészen Vácig rohant, ott fogták meg a váci állatmentők. Gödről 9 állat futott el otthonról, rajtuk is a dunakesziek segítettek.

Négy dunakeszi kutyán segítettek eddig az állatvédők, az egyik állat egészen Vácig rohant, ott sikerült befogni. Kettő ebet az emberek segítségével sikerült megfogni. Az egyik Fótról szökött el, a gödi körforgalomnál lévő MOL-kútnál sikerült pórázra venni. A gazdája is meglett, bár a chip már nem aktuális adatokat tartalmazott.

A másik esetben egy törzskönyves pásztorkutya rohangált megriadva, akinek regisztrálatlan chipje volt. Itt a Facebook segítségével került elő a gazda, akinek szintén oltási könyv és törzskönyv segítségével sikerült igazolni, hogy övé a kutyus.

Keresnek még egy állatot. Ő a gazdája mellől szökött el, mert állítólag a durrogtató fiatalok a megrémült kutya felé dobtak még pár tűzijátékot, aki így teljesen bepánikolt és elrohant.

Sajnos hajnalig kerestük több autóval – írta a Postnak Csillag Ildikó, aki Dunakeszi Civilek Az Állatokért csoport tagja. Abban bíznak, hogy ma meglesz. Egyben jelezte, hogy “ezzel nem ért véget még az ügyelet. Az elmúlt évekből az a szomorú tapasztalat, hogy csak nappal észleli a gazda, hogy a kutyája eltűnt”.

Előző cikkTovább épül az M2-es, a dunakeszi autósokat is érinti az új váci szakasz
Következő cikkSokat sütött, főzött az ünnepek alatt, hamarosan leadhatja az olajat, házhoz mennek érte