Egész nap fantasztikus programokkal várták a város születésnapján az ünnepelni vágyókat, akik még sokáig emlékezni fognak a 47. évfordulóra.

Remek hangulattal indult a városi születésnap a Katonadombon. Kicsik és nagyok együtt ugráltak Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjén. Számos kiállító is színesítette a szülinapi programot. A kolbászos, sajtos pultok mellett kisebb és nagyobb árusok, óriási plüss hegyek, arcfestés, hajfonás is volt, így mindenki talált magának elfoglaltságot.

A kicsik a Gyűjtsd össze Dunakeszit! matricagyűjtésen is részt vehettek, majd jött a Langaléta Garabonciások műsora és átadták a Dunakeszi Post fotópályázat díjait is. Később a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar lépett fel, majd a “Dunakeszin születtem” okleveleit vehették át a díjazottak a színpadon.

Az est fénypontja egyértelműen a Majka-koncert volt. Majka és csapata rendesen odatette magát, hatalmas show-t láthattunk. A színpad előtti téren szinte mozdulni sem lehetett, az egész város egyként bulizott a jól ismert slágerekre.

A polgármester a szülinapi köszöntőjében kiemelte, hogy Dunakeszi 47 éve alatt, mióta város lett, bebizonyította, hogy egy igazi, összetartó közösség, ahol minden generáció jól érzi magát.

“47 évvel ezelőtt valaki úgy döntött, Dunakeszi kapja meg a városi rangot. Hogy készen állt-e már erre Dunakeszi? Valószínűleg nem. Ezt a címet nekünk megelőlegezték. Aztán mindannyiunknak egy becsületbeli ügy lett, hogy felnőjünk ehhez a címhez. Hogy sikerült-e? Úgy érzem, igen. Nem csak megszolgáltuk, hanem mintatelepülés lettünk.

Mi, a 43.371 dunakeszis.
Ha árvíz van, jöttök.
Ha járvány van, jöttök.
Ha rendezvény van, jöttök.
Ha sportteljesítmény kell – FUTAKESZI.
Ha az idősek számítanak rátok, jöttök.
Ha ünnepelni hívunk titeket, nézzetek szét, jöttök.
Itt vagyunk. Együtt vagyunk. Sokan vagyunk.
Isten éltessen, Dunakeszi!”
– mondta Dióssi Csaba a köszöntőjében.

Lapunk később egy rövid beszélgetésre is elcsípte a polgármestert a programok között.

Mi a születésnapi ajándék?

A gyerekeknek a játszóterek, a családoknak a DDN, a nyugdíjasoknak a mindenkori figyelmünk, új lakótársainknak az, hogy befogadtuk őket, számítunk rájuk és számíthatnak ránk. Kívánom nekik, hogy szép életet éljenek Dunakeszin. És itt élnek köztünk azok, akik az elmúlt 47 évünknek hiteles szemtanúi, akik nélkül nem lenne Dunakeszi az, ami.

Hogyan látja a város jövőjét?

Praktikus, jó ötletek vannak, amit meg is tudunk valósítani. Mennek a dolgok, logikus a működés, nem ideológiai alapon hozunk döntéseket, hanem logikai alapon. Él egy kép bennem, hogy milyen az a nagyon jól működő rendszer, jól működő város, amiben szeretnek nyugodtan élni az emberek, és ezt Dunakeszin meg is tudjuk valósítani.

egész napos családi programokkal várták a dunakeszieket

Ha szeretné elmondani véleményét a rendezvényről, szánjon egy percet erre a kérdőívre, segítse a Dunakeszi Programiroda munkáját.

Előző cikkÍgy bulizott Dunakeszi a Majka- koncerten
Következő cikkItt látták meg a napvilágot és itt is élnek: átadták a “Dunakeszin születtem” okleveleket