Megtalálták azokat, akik látták a régi, községből várossá fejlődő települést.

“Szüleink, nagyszüleink között még akadhat, aki elmesélheti, milyen volt – az akkori szokásoknak megfelelően – otthon szülni, otthon megszületni. Ők azok, akik látták a régi, községből várossá fejlődő települést, ők azok, akik megoszthatják velünk nagy becsben tartott emlékeiket. Szeretnénk felkeresni azokat, akik itt születtek Dunakeszin, és a mai napig itt élnek városunkban” – állt Kundlya Zsófia “Dunakeszin születtem” elnevezésű felhívásában, amire dunakesziek százai jelentkeztek.

A lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott felhívásának célja az volt, hogy megtalálják azokat, akik Dunakeszin látták meg a napvilágot, azaz születési helyük Dunakeszi, és ma is itt élnek a városban. Zsófia a Postnak elárulta, hogy nem is számított arra, hogy a felhívás híre futótűzként terjed majd el a dunakesziek között.

Rengetegen jelentkeztek, őket a szervezők mind felkeresték. A március 31-ig regisztrált 101 emberből 78-an tudtak részt venni a díjátadón, ők a város születésnapján oklevelet vehettek át Dióssi Csaba polgármestertől és Kundlya Zsófiától.

Előző cikkÜtősre sikerült Dunakeszi 47. születésnapja
Következő cikkElhunyt férfit emeltek ki egy tőzegtóból Dunakeszin