Kihirdették az új, Dunakeszitől északra építendő Duna-híd tervezőit. Az UNITEF’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., illetve a Roden Mérnöki Iroda Kft. készítheti el a hídhoz kapcsolódó dokumentumokat. Több hídvariáns készülhet.

Az áprilisban megjelent pályázat nyerteseinek legalább 600 méter hosszú híddal kell számolniuk. Azaz ekkorát kell tervezniük. A Magyar Építők azt írja, hogy a Duna főágán (ez a Vác térségében futó baloldali ág) várhatóan – az átkelés helyétől függően – minimálisan 600 méter szerkezeti hosszúságú és a hajózási paramétereknek megfelelő, minimálisan 120-180 méteres nyílásokkal épített hídszerkezet előkészítése szükséges. Emellett vizsgálandó a Tahi kisági kapcsolat a 11-es főútig.

A híd, az elképzelések szerint,

összekötné a Szentendrei-szigeten keresztül a forgalmas M2-es autóút sződligeti csomópontját a 11-es főúttal.

A szakasz tervezett hossza körülbelül 16 kilométernyi új, egybefüggő út a szükséges körforgalom és/vagy útcsatlakozás kialakításának vizsgálatával, alternatívák feltárásával a Szentendrei-Dunaág keresztezésére is.

“Az optimális forgalmi hálózati szerep, az érzékeny környezeti körülmények és a kerékpárúti hálózatba kötés szem előtt tartása” egyaránt fontos szempont a tervezés során.

Előző cikkEmbert gázolt a vonat fél 8-kor Dunakeszinél, megszólalt a rendőrség is
Következő cikkVan hová vinni ezentúl a veszélyes hulladékot Dunakeszin