Dunakeszi lakóinak érdekét is szolgálja majd az új átkelő, amely az M2-es autóutat a Szentendrei-szigeten keresztül köti össze a 11-es főúttal. A híd az autóút mostani végénél épülne meg, így észak felől lehetne átjutni a túlsó partra anélkül, hogy használni kellene a dunakeszi kompot vagy a Megyeri hidat.

Az ITM közleménye szerint Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese elmondta: az elmúlt években a rendszerváltás óta eltelt idő legfontosabb közlekedési fejlesztését hajtotta végre a kormány az M2 Budapest és Vác közötti 2×2 sávosra bővítésével. Emellett forgalomba álltak a kétszintes vonatok és az új dunai hajójáratok is.

A nyertes ajánlattevő döntés-előkészítő tanulmányt, tanulmánytervet és környezeti hatástanulmányt készít.

Ezzel a tervezési munkával megindul a Szentendrei-szigetet és a Duna mindkét ágát átívelő közlekedési folyosó előkészítése. Fontos lépés ez annak érdekében, hogy a sűrűn lakott, leterhelt úthálózattal rendelkező térségben egy eddig hiányzó új útkapcsolat jöjjön létre Esztergomtól Gödöllőig. A híd megépítésével gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés Budapest északi vonzáskörzetében – olvasható a tárca közleményében.

Az ajánlatok benyújtásának határideje 2021. május 27. A tanulmányok elkészítésére a tervezőnek 20 hónap áll rendelkezésére, így a környezetvédelmi engedély megszerzése 2023 első felében várható.

Előző cikkMától a “szerencsések” regisztrálhatnak Pfizerre
Következő cikkDe miért akar valaki raklapot lopni Dunakeszin?