Járdaépítések városszerte címmel néztünk utána májusban, hogy merre épülnek járdák, és idén még hol várható ilyen jellegű munka Dunakeszin. Sorra vettük a város egyik leghosszabb, még épülő Fő úti járdájától az egészen kicsi, de annál fontosabb szakaszokat is. Akkor még ígéretként szerepelt például a Nándori utca, mostanra azonban már ez is elkészült.

“Régi lakossági igényt elégít ki az új járda a Nándori utcában. Különösen a tréningtelepen — hivatalos nevén az alagi Versenyló Tréningközpont területén —, valamint a Kincsem utcában és a Nándori utca déli részén élők számára okozott nagy örömöt, hogy szeptember elején elkészült a több mint 300 méter hosszú gyalogút Alagon” – nyilatkozta a Postnak Benkő Tamás, a körzet önkormányzati képviselője.

A Nándori utában 300 méter járda épült az ott élők kérésére

A képviselő kifejtette, hogy a környéken sok kisgyerekes család él, és arrafelé az idősebb korosztály tagjai közül is sokan laknak, akik többnyire gyalogszerrel vagy a közösségi közlekedés eszközeit igénybe véve járnak-kelnek. Számukra kifejezetten indokolt volt, hogy a korábbi lakossági igény alapján szükségszerűnek tűnő fejlesztés elkészüljön. “Végre száraz lábbal, biztonságban, akadálymentes terepen tudnak hazajutni, illetve otthonról útnak indulni” – mesélte Benkő Tamás.

Benkő Tamás önkormányzati képviselő arról egyeztetett az ott közlekedő családokkal, hogy szükséges a hiányzó fák pótlása a járda mentén

“Az új járda tehát maximálisan indokolt volt. Kihasználtságát mutatja az is, hogy ottjártamkor két család tagjai éppen a tréningtelepről fordultak ki, és léptek rá a gyalogútra. Szóba elegyedve velük kiderült, hogy ők és az ott lakó ismerőseik tucatjai is nagyon örülnek a járda megépítésének, alig várták már, hogy birtokba vehessék. Az új járda menti fasor néhány helyen foghíjas, ezért Tóth Esztert, városunk főkertészét kértem meg, hogy ezekre a pontokra segítsen mielőbb új fákat ültetni” – fejtette ki a Postnak Benkő Tamás képviselő.

Előző cikkKözkívánatra jön Badár Sándor Dunakeszire
Következő cikkAzt ígérik, nincs több illegális gyorsulási verseny Dunakeszin