Az Auchan Magyarország Kft. és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösen szüntette meg az illegális gyorsulási versenyeket, drifteléseket a dunakeszi és a fóti áruház parkolóiban.

Az életveszélyes és tiltott rendezvényeket főként péntek és szombat esténként szervezték a bevásárlóközpontoknál – számol be a rendőrség. Egyértelmű volt, hogy önmagában a rendőri jelenlét és ellenőrzés nem elégséges a tiltott rendezvények megfékezésére.

Az Auchan Magyarország Kft. – a rendőrség javaslatára – először a dunakeszi, majd a fóti áruház parkolójába telepített sebességcsökkentő bordákat.

Emellett kihelyeztek a parkolóban való közlekedés rendjét szabályozó táblákat.

A rendőrök közben több száz járművet és résztvevőt ellenőriztek. Elsősorban közlekedési szabálysértések miatt 70 embert közel 1,4 millió forint helyszíni bírsággal sújtottak, bevontak 12 forgalmi engedélyt, öt járművel pedig soron kívüli műszaki vizsgán kellett megjelenni

Az összehangolt intézkedések után az illegális gyorsulási versenyek megszűntek a dunakeszi és a fóti áruház parkolójában, ugyanis a forgalomcsökkentő bordák ellehetetlenítik a sebes közlekedést, a kihelyezett táblák pedig egyértelműsítik a behajtásra vonatkozó korlátozásokat – hangzott el a cég és a rendőrség közös tájékoztatóján.

Előző cikkÚj járda készült el, ezúttal Alagon
Következő cikkMutatjuk, hol nem lesz víz szeptember 27-én