Dunakeszin rendezték a korfball utánpótlás-bajnokság fináléját. Összeszámolni is nehéz, hogy hány érmet és remek helyezést értek el a VSD fiataljai. Megtette ezt helyettünk Nagy Bandor, aki a versenyről küldött összefoglalót.

Mindenekelőtt az eredményeket soroljuk:

  • U11 “normál” nemzeti bajnokság 1 arany (VSD Holli és a Kakaógengszterek), 1 bronz (VSD Holli és a Csokibanditák), “rapid” nemzeti bajnokság 1 arany (VSD Holli és a Kakaógengszterek), 1 bronz (Holli és a Csokibanditák).
  • U13 “normál’ nemzeti bajnokság 1 arany (VSD U13A), emellett a második ligában 1 arany (VSD U13B) és egy 4. hely (VSD U13C). A “rapid” nemzeti bajnokság: 1 arany (VSD U13A) és 6. helyezés (VSD U13B).
  • U15 “normál” nemzeti bajnokság 1 ezüst (VSD U15A) és egy 5. helyezés a második ligában (VSD U15B), “rapid” bajnokság egy ezüst (VSD U15A) és egy 7. helyezés (VSD U15B).
  • U17 “normál” nemzeti bajnokság ezüstérem (VSD U17), “rapid” nemzeti bajnokság bronzérem (VSD U17).

 

Ezek után Nagy Bandor, a VSD szakágvezetőjének értékelése erről a különleges, de Dunakeszin nagy becsben tartott sportág utánpólás-bajnoki döntőjéről. Különös tekintettel a VSD-csapatokra.

Az U11-es és az U13-as első csapataink ellentmondást nem tűrő játékkal, szoros védekezéssel és kreatív, gólra törő támadójátékkal szomorították ellenfeleiket, és a mérkőzés elejétől domináltak minden ellenfelükkel szemben. Az U11 második csapatunkban sok újoncot avattunk, akik bátran, ügyesen szálltak be a játékba, és számos gólt szereztek, de az ellenfelek egyelőre nagyobbak és rutinosabbak voltak. Az U13B csapatunk okosan, kreatívan játszott, de itt is kiütközött, hogy ők mind fizikailag, mind korfballos rutinban még az út elején járnak.

Az U15A csapatunk az elődöntőben lehengerlően játszott, és nagyon simán jutott a döntőbe, ott viszont talán az izgalom miatt sokkal kevésbé dinamikus játékot mutattunk, így ellenfelünk, a Szentendre megérdemelt győzelmet aratott. U15B csapatunk kihozta magából a maximumot, sok szép támadást és határozott védekezést mutatott be, nagyon bíztató játékot tett a pályára. U17-ben sajnos a múlt heti okos, türelmes játékot nem tudtuk megismételni, hiányoztak a jó döntések, a dinamika, így az elődöntőt elveszítettük. A csapat erejét mutatja ugyanakkor, hogy a fizikailag kiválóan felkészített Komárom ellen képes volt túltenni magát a csalódottságon, és végül 4 gólos győzelmet aratott a bronzmeccsen, ezzel teljessé téve az éremkollekciót.

Az érmeket Sipos Dávid alpolgármester adta át.

Dunakeszi a sportok városa!A múlt heti országos teniszverseny után, ezúttal több utánpótlás korosztályban nálunk zárult…

Közzétette: Sipos Dávid – Dunakeszi alpolgármestere – 2020. október 3., szombat

 

A verseny egyébként megmutatta, hogy a VSD Magyarország legnagyobb és jelenleg legeredményesebb utánpótlás egyesülete korfballban. Senki másnak nincs ennyi, a versenyrendszerben játszó játékosa utánpótlásban, és senki nem büszkélkedhet ilyen veretes eredménysorral.