Tart az őszi szünet, ezért arra gondoltunk, jól jöhet néhány kézműveskedő ötlet, amivel lefoglalhatjuk a gyerekeket. Hullanak a levelek, gyermekünkkel pedig egy nagy séta alkalmával össze is szedhetjük a szükséges hozzávalók nagy részét ezekhez az egyszerű kézműves inspirációkhoz.

Süni, süni, sünike, sétálgat az erdőben…

Nincs más dolgunk a terméssüni elkészítéséhez, mint gyűjteni egy jókora adag levelet, makkot, és kinyomtatni egy sünit, például egy ilyet. Ezután felragasztjuk a terméseket vagy leveleket a süni hátára. Kész is! (Kisgyermek esetén ragasztópisztoly helyett használhatunk gyurmaragasztót.)

Őszi csiga

Az őszi csigához néhány gesztenyére van szükség, és egy kis levegőre száradó gyurmára. A többi már csak a kreativitás dolga.

Gesztenyesüni

Ha a csigaházakra nem használtunk el minden gesztenyét, akkor egy kis festékkel könnyen édes süni babákká változtathatjuk őket.

Termésbagoly

Ha már kicsit nagyobbak a gyerekeink, előkerülhet a ragasztópisztoly, néhány gülüszem, egy kis kartonpapír, természetesen a gesztenyék héjastól, és máris elkészültek ezek a jó fej termésbaglyok.

Mesés levéllenyomat

Ha valami egyszerű, de kreatív elfoglaltságot keres, akkor csináljon velük színes levéllenyomatokat. Könnyen elkészíthető, mégis színes, mintás, kreativitást fejlesztő játék. Nincs szükség sok és drága alapanyagra.

Ha pedig kirándulna, olvassa el ajánlónkat, vagy gyönyörködjön fotósunk mesés őszi képeiben.

Forrás: pinterest.com

Előző cikkEljött a nagy nap, Pongrácz Bence megkezdi az Európa-bajnoki szereplést
Következő cikkVan meglepetés a középiskolai rangsorban, de vajon hogyan szerepel a Radnóti?