A Dunakeszi Járműjavító a héten, csütörtökön és pénteken koronavírus elleni védőoltást biztosított dolgozói számára. A szervezés és a lebonyolítás is gördülékenyen zajlott – számoltak be róla a Facebookon.

A nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezésen, elsőre 144 fő regisztrált, kihasználva a folyamat kényelmes és gyors mivoltát, mert az oltást a DJJ üzemorvosi rendelőjében a Vasútegészségügyi Szolgáltató KHT orvosai adták be. A második körre majd a 28. napon, szintén ugyanott kerül sor.

Fotó: Facebook

Azok, akik így megkapták a védőoltást, az igazolványuk kézhez vételét követően máris élvezhetik annak előnyeit. Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentése alapján, holnaptól a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, a múzeumok, a mozik, a színházak, az edzőtermek és a sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Sokan kétségbeesett küzdelmet folytatnak a vágyott vakcina után, ami ma kígyózó sorokat eredményezett a fővárosi kórházi oltópontokon. A roham kiváltó oka között szerepel, hogy mára rendkívüli oltási akció keretében, összesen 100 ezer adag Pfizer-vakcinát ajánlottak fel, amit a miniszterelnök bejelentése csak tovább fokozott, miszerint május 10-től a 16-18 éveseket fogják oltani Pfizerrel.

Főkép: MTI/Balázs Attila

Előző cikkA Radnóti tanára meglepő szónoki képességről beszélt diákját dicsérve
Következő cikkA járvány miatt másra számíthattunk volna a dunakeszi lakásáraknál