Miközben itt Európában minden ország a koronavírussal harcol, Thaiföld menedéket kínál azoknak, akik belefáradtak ebbe.

A világjárvány csavart egyet a szokásainkon és a lehetőségeinken: egyre többen szakadunk el az irodai asztalunktól. Már nem csak a szabadúszók engedhetik meg maguknak a digitális nomád létet, vagyis a távmunkát a világ vonzó pontjairól – például Thaiföldről, ahol menekülőcsomagokkal várják őket.

A délkelet-ázsiai ország erős védelmi protokollt dolgozott ki a most oda utazóknak. Biztonság és egészség. Így hívják azt a programot, amely szigorú tisztasági, védekezési és fertőtlenítési követelményeket ír elő az áruházaknak, a boltoknak, a szállodáknak, a bároknak és az éttermeknek. Akik csatlakoznak hozzá, és betartják a szabályokat, erről igazolást is kapnak. Az SHA minősítést kell keresnünk, ha biztosra akarunk menni.

A kéthetes karantén a menekülőcsomag esetén sem úszható meg: indításként 15 éjszakát kell bangkoki szállodában tölteni a program elején. De utána jön a jó rész: minimum két hét tengerparti luxusszobákban, kirándulásokkal a szigetekre. 30 nap 1000 dollártól indul, aztán újabb és újabb 30 napokkal toldható meg. Minden hosszabbítás a tengerparti létet nyújtja meg. A laptopot lazán elhelyezhetjük a pálmafa árnyékában álló kis asztalon, hátradőlhetünk a székünkön és indulhat a munka. Akár a délelőtti úszás után, hiszen ugye itthon akkor még hajnal van.

Persze Thaiföld jóval több a tengerpartoknál: az élő hagyományok, vibráló színek, ősi buddhista szentélyek, kolostorok, mesébe illő paloták, hatalmas kő-Buddhák, álomszép szigetek, lüktető parti helyek, finom ételek birodalma is.

A magyaroknak 45 napon túli tartózkodáshoz kell csak vízum, aki ennél hosszabb ideig maradna, az a délkelet-ázsiai ország budapesti nagykövetségén adhatja be az igényét.

Előző cikkCsak az alsósoknak nyitnak hétfőn az iskolák
Következő cikkPénteken rajtol az I. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokság