Egy egész héten át tart. A szervezők szerint a város egész területéről láthatók lesznek majd a gépek.

A Malév Repülőklub és az Opitz Nándor Repülőklub április 16. és 23. között rendezi meg az I. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokságot. A dunakeszi pilóták mellett a Farkashegyi Repülőtérről, Budaörsről, Szegedről, Szatymazról, Esztergomból, Pécsről, Dunaújvárosból, Őcsényből és Atkárról 32 gép 36 pilótája vesz részt rajta. Naponta más-más feladatot kell teljesíteniük.

Új fejezet nyílik az I. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnoksággal. A versenyek történetében először – a vírushelyzet miatt, de úttörő munkával – online szervezés és versenyrendezés lesz, a hagyományok felélesztése mellett.

30 évvel ezelőttig Dunakeszi a vitorlázórepülők országos központi repülőtere volt, 46 nemzetközi, nemzeti és utánpótlásverseny helyszíne és a mindenkori válogatott keret bázisa. A két repülőklub az I. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnoksággal újra hagyományt szeretne teremteni.

A járványhelyzetre tekintettel a verseny érintkezésmentesen zajlik, online kapcsolattartással. A feladatokat és a híreket a bajnokság oldalára írják ki minden versenynap reggelén, ez ITT érhető el. Ugyanitt megtalálják majd a repülőgépek útvonalát bemutató webes felületet is.

A gépek Északkelet-Magyarország légterét használják majd.

Versenyfeladat típusok:

  • sebességi versenyszám kijelölt fordulópontokkal (Racing Task – RT)
  • sebességi versenyszám kijelölt légterek érintésével (Assigned Area Task – AAT)
  • Helyszín: Dunakeszi Repülőtér

  • Időpont: minden nap 10-18 óráig

  • Eredményhirdetés: 2021. április 23., péntek 20:00 óra

  • Fővédnök: Dióssi Csaba, Dunakeszi Város Polgármestere

A rendezvény Dunakeszi egész területéről és a repülőtér széléről szabad szemmel is követhető.

Előző cikkThaiföldön most is lehetünk digitális nomádok
Következő cikkMeghalt a Dunakeszin is rajongott Nemzet Színésze