Street food, mesés strandok, buddhizmus, mosoly mindenhol: ez Thaiföld titka. Phuket, Bangkok, Pattaya, Koh Samui a magyarok kedvenc úticéljai. Nemrégiben a thai kormányzó is ellátogatott Magyarországra, hogy országát népszerűsítse, és még a pálinkát is megkóstolta. Emlékezetes élmény maradt számára.

A koronavírus miatt rendkívül nehéz helyzetbe került a thai idegenforgalom, de idén már 10 millióan keresték fel a gyönyörű országot, ahol a kulturális kincsek és a természeti értékek egyaránt elkápráztatják az ide látogatókat. A magyar vendégeknek nincs közvetlen repülőjáratuk, de sokan a Turkish Airlines, mások az Emirates járataival utaznak Budapestről; átszállással sok járat van Bangkokba. Egyébként a turisták 75 százaléka Európából érkezve valahol átszáll.

A koronavírus vége felé a thaiok kialakították az úgynevezett Sand box programot, amikor 14 napos kijelölt területen levő nyaralás után már bárhova utazhattak szabadon. Ma már a magyar vendégek könnyen bejuthatnak.

Van olyan dunakeszi lakos, aki minden évben fixen ellátogat oda, ső, olyan is akad, akinek paradicsom ültetvénye van ezen a mesés helyen. Azoknak, akik még nem voltak, mutatjuk, miért érdemes felülni a repülőre, és ellátogatni a távoli országba!Street food

Elképesztő ízorgiák, színek, illatok várnak minket Bangkok utcáin, ahol a koronavírus pozitív változásokat is hozott. A higiénia határozottan fejlettebb a korlátozások óta, így minden probléma nélkül ehetünk az utcai árusok kínálatából.

Mesés strandok

Thaiföld szigeteiről órákat lehetne mesélni, számos film helyszínei voltak Phuket, Pattaya, Koh Samui strandjai, melyek a magyarok kedvenc úticéljai. Érdemes azonban az északi régiókat is bebarangolni!

Buddhizmus

Thaiföldön a buddhizmus átszövi a hétköznapokat, hiszen az ország lakosságának 98 százaléka buddhista. Nem véletlenen, hogy a mosoly országaként is emlegetik Thaiföldet, ahol a buddhista szemlélet mindenhol jelen van.

Előző cikkSokakat megment a Lidl: Így vehetsz 399 forintért 3,5 kiló zöldséget, gyümölcsöt
Következő cikk70 család arcára csaltak mosolyt Dunakeszin