Korábban írtunk róla, hogy a vízállás miatt el kellett rendelni az elsőfokú árvízvédelmi készültséget. A Duna-parti sétány és a játszótér víz alatt van, a kompközlekedés leállt. Az árhullám ma tetőzik, a szakemberek szerint lassú apadás várható. A vízállás jelenleg 646 cm.

Dióssi Csaba polgármester korábban úgy nyilatkozott, hogy a védekezést megszervezték, 750 homokzsákkal védekeznek, és további 300 zsákot töltöttek meg. “Mindenkit óvatosságra intek, az áradás veszélyes, így senki ne gyalogoljon vagy hajtson bele a vízbe, mert kiszámíthatatlan és könnyen baj lehet belőle. A talaj felázik, ami miatt fakidőlések lehetnek. Óránként járőrözünk, és folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot. Köszönöm mindenkinek, aki munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a decemberi árhullámhoz hasonlóan most is felkészülten tudtuk várni az áradást” – nyilatkozta a polgármester.

Csoma Attila önkormányzati képviselő ahogy korábban, ezúttal is folyamatosan tartotta a kapcsolatot a lakossággal. A Duna sor egy részét érinti az áradás, de elmondása szerint minden lakóingatlan megközelíthető.

Ezekben az órákban tetőzik a Duna Dunakeszinél. Az esti órákban várhatóan megkezdődik a lassú apadás.

Közzétette: Csoma Attila – önkormányzati képviselő, művelődési központ igazgató – 2024. június 8., szombat

“Köszönöm mindenkinek az együttműködést, aminek köszönhetően most is hatékonyan tudtunk felkészülni az árhullámra” – tette hozzá a képviselő.

Előző cikkA Magyar Turisztikai Ügynökség üdvözli a Liszt Ferenc repülőtér magyar tulajdonba kerülését
Következő cikkA választás legfontosabb tudnivalói egy helyen