A kormányzati tervek szerint, ha eléri a beoltottság a 3.5 milliót, kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. A féléves bezárás nehéz helyzetbe hozta az éttermeket, a kávézókat, a sörözőket, sokak megélhetése került veszélybe. A tulajdonosok az oltottsági adatokat folyamatosan figyelik, hiszen várják már a nyitást. Dunakeszin a Duna-parton kérdeztük a vendéglátósokat, hogyan készülnek.

A Mi a kavics az új felállásban tavaly nyitott, és azonnal ezzel a szokatlan helyzettel kellett szembenézniük. Bondár Viktor, a hely lelke és egyik tulajdonosa ennek ellenére elégedett a helyzetükkel. Nem kellett senkit elbocsátaniuk, a kiszállítás, az elviteles eladás és a hétvégi főzések miatt közel nullszaldóra hozták ki az egyenleget. Most a terasznyitásra készülnek: felújítottak, ahol kellett, átfestették a bútorokat, magasnyomású vízzel lemostak mindent, és a teljes bútorzat a tetőteraszon várja a jelet az indulásra. A téli bográcsos ételek helyét a nyári szezonban a barbecue-estek veszik át szombatonként. Remélik, hogy hamarosan élő zenés programokat is rendezhetnek.

“A zenészek a rájuk vonatkozó részt követik a megjelenő közlönyben, mi a vendéglátósokra vonatkozót, aztán egyeztetünk” – mondja Viktor.

Már szervezik az idei Fisz Fesztet, a tehetségkutató minifesztivált, miközben tudják, hogy jelenleg minden bizonytalan. A nyár nagy eseménye a labdarúgó-Eb lesz, amit a LED fallal közvetítenek majd. Ettől várják a vendéglátóhelyek a komoly forgalomnövekedést.

Előző cikkFelszámolták a hulladékhegyet Dunakeszi és Dunakeszi-Alsó között
Következő cikkNevelt lányát abúzálta