A Pest megyei vizsgálók befejeztek egy 2018-ban indított eljárást. Évekkel azelőtti tettei miatt a gyanúsított jelenleg is letartóztatásban van.

Egy középiskolás lány 2018 tavaszán fordult az intézmény pszichológusához és elmesélte esztendőkkel azelőtti hányattatásait. Az édesanyjával nevelkedő lány 2009 és 2014 között volt kénytelen átélni nevelőapja szexuális bántalmazásait. Még csak 10 éves volt, amikor a férfi először közeledett felé, szájára adott puszival kezdődött, simogatásokkal, majd közösülésekkel folytatódott. Az aktusokat vagy otthon, vagy az autójában követelte ki a férfi, a kislány hiába próbált volna ellenkezni, rettegett és nem mert senkinek beszélni az átéltekről. Előfordult, hogy vonakodott, ilyenkor büntetéseket kapott. Nem beszédes és látható nyomokat hagyót, hanem olyanokat, amelyek máshol is előfordulhatnak: nem használhatta a telefonját, ideiglenesen nem játszhatott számítógépes játékokkal, nem nézhetett tévét, nem találkozhatott a barátaival. E közben élettársa már közös gyermekükkel volt várandós.

A feljelentéskor már nagykorú sértettet igazságügyi pszichológus többször vizsgálta, a szexuális trauma, az önutálat és saját maga hibáztatásának egyértelmű jeleit észlelte. Az általa elmondottakat valóságosnak és megtapasztaltnak véleményezte. Az anya megdöbbent a hallottakon, semmi jelét nem látta akkoriban a történteknek, egyébként is magába forduló lányán változást nem vett észre.

A nevelőapa elfogása és kihallgatása 2020 májusában történhetett meg. Külföldön tartózkodott, és bár nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, őrizetbe vétele csak tavalyi, már újdonsült élettársához és annak két kiskorú gyermekéhez való hazatérte után vált lehetségessé. A rendőrök 2020. május 14-én elfogták és őrizetbe vették, jelenleg is letartóztatásban van.

A most 44 éves N. Ferenc mindent tagad. A sértett anyja korábban beszélt neki a büntetőeljárásról, és hogy jelentkezzen a rendőrségen, mert keresik – válaszul csak annyit kapott: „nem érdekel az eljárás”.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

police.hu

Előző cikkTavaly, ahogy megnyitottak, már be is zárhattak: így várják a terasznyitást a Duna-parton
Következő cikkÍgy változnak a rendelések Dunakeszin a héten